• Dennis van der Steen.
• Dennis van der Steen. Foto: Geurt Mouthaan

Service is de kracht van VDS-Print

alblasserdam • Kopiëren, scannen en printen, van visitekaartjes tot posters van anderhalve meter breed; het is allemaal mogelijk bij VDS-Print in Alblasserdam, het bedrijf van Dennis van der Steen.

Alles oogt en voelt nog nieuw in de bedrijfsruimte aan het Nieuwland Parc 308F, waar VDS-Print (bedrijfsnaam is afgeleid van de initialen 'Van Der Steen') sinds enkele weken gevestigd is. Voor eigenaar Dennis van der Steen is het 'eigen baas-zijn' al even nieuw. Hij zit al 34 jaar in de printbranche en heeft dus meer dan genoeg ervaring, maar voor zichzelf werken doet de inwoner van Dordrecht pas sinds kort. "Ik werkte bij Muzada, de printshop in Papendrecht", vertelt hij. Muzada is enkele maanden geleden gesloten. "Het eerste wat toen in mij opkwam was om voor mijzelf te gaan beginnen. Het voelde gelijk goed om dit idee uit te werken." Van zijn vorige werkgever kon hij de benodigde apparatuur overnemen om een printshop te beginnen. "En waarom ik op deze locatie ben begonnen? Ik hoop dat de klantenkring van Muzada ook over wil stappen naar VDS-Print, zij zitten grotendeels in Papendrecht en Alblasserdam. Dus het Nieuwland Parc is voor hen de ideale plek."

De grafische wereld is geen makkelijk markt. Internet vormt een belangrijke concurrent. Met service en meedenken wil Van der Steen het onderscheid maken. "Persoonlijk contact is voor mij heel belangrijk. Je hoeft niet af te wachten wat er opgestuurd wordt, maar in overleg weet je zeker dat je krijgt wat je nodig hebt. En alles kan. Of het nu om twee velletjes gaat of over honderden documenten, dat maakt mij niet uit. Voor overleg zijn klanten hier welkom, maar ik ga desgewenst ook bij particulieren of ondernemers langs."

Bijkomend voordeel is dat VDS-Print samenwerkt met een oud-collega van Van der Steen, die gespecialiseerd is in grafisch ontwerp en het bouwen van websites. "Dat zorgt ervoor dat klanten hier voor een compleet pakket terechtkunnen. Wij merken ook dat daar steeds meer naar gevraagd wordt: mensen komen hier binnen met een bepaald idee en willen dan van a tot z geholpen worden. En daar kan ik met VDS-Print voor zorgen."


q www.vds-print.nl