Hondenbelasting verleden tijd in Papendrecht

papendrecht • De hondenbelasting wordt afgeschaft in Papendrecht. De gemeenteraad heeft dit doncderdag tijdens de begrotingsbehandeling besloten.

De hondenbelasting is al langere tijd onderwerp van discussie in Papen-drecht. Er heerst onvrede over de besteding van het geld en de raadsleden hebben moeite met de ongelijkheid die er is met deze belasting. Andere huisdieren kunnen immers ook overlast veroorzaken.

De fracties van D66 en PvdA dienden donderdag een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Daarin werd voorgesteld om de hondenbelasting in Papendrecht met ingang van 2017 af te schaffen end at dit duidelijk gecommuniceerd moet worden aan de inwoners van het dorp. Ook willen de beide partijen dat de gemeente altijd moet openstaan voor vragen en suggesties van inwoners als het gaat om honden en hondenpoep. Met name dat laatste leidt vaak tot grote irritaties. Eventuele verzoeken om extra afvalbakken of andere zaken, moeten worden geïnventariseerd en worden terug gekoppeld naar de gemeenteraad, zodat er (indien nodig) extra budget kan worden vrijgemaakt. D66 en PvdA willen dat het hondenbeleid overigens gewoon van kracht blijft. Uitlaatgebieden en gebieden waar honden juist verboden zijn, bijvoorbeeld omdat daar kinderen spelen, moeten worden gehandhaafd. De motie van D66 en PvdA werd gesteund door de volledige Papen-drechtse gemeenteraad.