Spel tegen financiële uitbuiting

alblasserdam • In het kader van preventie van financiële uitbuiting van ouderen is het ThuisPluisKwartet ontworpen. Dit kwartetspel zal in de Internationale Week zonder Geweld van 21 tot en met 27 november landelijk worden gespeeld. Notarissen Henriëtte Lunenborg en Yvonne Drok hebben het initiatief genomen om het kwartetspel in Alblasserdam te laten spelen.

Ouderen en andere geïnteresseerden kunnen in Alblasserdam meedoen aan het kwartetspel op de volgende locaties op dinsdag 22 november van 10.00 tot 12.00 uur op het Maasplein, woensdag 23 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Alblashof en op donderdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Het Anker.

Door (een potje) kwartet met elkaar te spelen, proberen medewerkers van Notarispraktijk Mr H. Lunenborg, Rivas, Stichting Welzijn Alblasserdam, SNS Bank, Stout & Partners en andere professionals, ouderen en andere geïnteresseerden bewust te maken van de (mogelijke) risico's die ouderen lopen om financieel misbruikt te worden en wat zij kunnen doen om dat te voorkomen. Bij het spelen van het kwartetspel gaat het er niet om zo snel mogelijk vier kaarten te verzamelen die bij elkaar horen maar dat aan de hand van de kaarten op een eenvoudige manier onderwerpen bespreekbaar worden die van belang zijn.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden en voor koffie, thee èn iets lekkers wordt gezorgd. Na het kwartetten kunnen de aanwezigen vragen stellen aan de professionals. Omdat er een maximum is aan het aantal deelnemers geldt 'vol is vol'. Aanmelden kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021220.

Jaarlijks worden ongeveer 30.000 ouderen het slachtoffer van financieel misbruik.