• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag van Heinenoord.
• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag van Heinenoord. Foto: Richard van Hoek

Vrije trap breekt Lekkerland

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland verloor van lijstaanvoerder Heinenoord met 0-2. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Hulsboschbrigade. Een rake vrije trap kort na rust brak de groenwitten echter op, waardoor de aansluiting met de top in de eerste klasse C nu even weg is. "In de rust heb ik het zelfs nog aangegeven", sipte trainer Ronald Hulsbosch. "Geef geen vrije trappen weg op gevaarlijke posities want dat is hun kracht." Prompt lag twee minuten later de 0-1 binnen uit een vrije schop van net buiten de 'zestien'. Het bleek het breekpunt. In de eerste helft was Nieuw-Lekkerland namelijk de betere ploeg.

"Het was misschien wel de beste helft van het seizoen", dacht de oefenmeester. "Dat geeft dan weer vertrouwen want je speelt toch tegen de koploper. We stonden heel goed georganiseerd en daar kon Heinenoord niet doorheen komen." Met reactievoetbal werd Nieuw-Lekkerland ontzettend gevaarlijk maar doelpunten bleven achterwege.

Geen vuist

Na de 0-1 moesten de Excelsiorbewoners een stap naar voren maken om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Daar wist Heinenoord wel op in te spelen en Nieuw-Lekkerland kon eigenlijk geen vuist meer maken. De 0-2 was een logisch gevolg.

"We komen nu twee wedstrijden achter elkaar niet tot scoren", wist Hulsbosch. "Terwijl het ons hiervoor juist zo makkelijk af ging." Nieuw-Lekkerland maakt daardoor even pas op de plaats in de top van de eerste klasse C. "We moeten in de komende drie duels minimaal zes punten halen."