• VVAC drong in de tweede helft aan, maar De Alblas gaf in die fase weinig kansen weg.
• VVAC drong in de tweede helft aan, maar De Alblas gaf in die fase weinig kansen weg. Foto: Rick den Besten

Laurens Barnhoorn: 'Trainer had me nodig'

De Alblas met vechtlust langs VVAC

ottoland • Hij had even rust genomen na een opspelende meniscus maar was bij terugkeer direct belangrijk. "Ik ben er een maandje uit geweest omdat ik toch weer last kreeg van m'n knie", legde Laurens Barnhoorn uit. "Dan is het lekker om mijn team nu naar de overwinning te schieten!"

De aanvaller was een jaar eerder geopereerd aan zijn meniscus. Onlangs kreeg hij weer last en de fysiotherapeut adviseerde hem om na iedere training te kijken hoe het voelt. "Na optredens in het tweede belde Michel de Raad me afgelopen week. De trainer gaf aan dat hij me nodig had. Dan doe je dit voor de club." Op het moment zelf was het geen vanzelfsprekendheid om de winnende te maken voor De Alblas. Hoewel het qua veldspel lange tijd gelijkop ging, was VVAC het gevaarlijkst. Nick Lakerveld, tegen zijn oude club spelend, kwam al eens naar binnen en haalde uit van afstand waarop doelman René de Ruiter met een mooie redding antwoordde.

Na een halfuur spelen had Tom den Besten, na rust captain bij de Ottolanders, een schitterende voorzet in huis. Hij stuurde Lars Coerts weg en de aanvaller schoot over De Ruiter heen, rende al juichend weg, maar zag de bal tegen de onderkant van de lat knallen en uit de doelmond stuiteren. In de rebound had Den Besten wat moois in gedachten, maar de keeper van De Alblas haalde zijn dromen prachtig uit de kruising.

Eigenlijk vanuit het niets was het aan de overzijde raak. Een goede voorzet van Barnhoorn werd door Christiaan Koremans klaargelegd en door Stefan Bakker binnengeknald. Amper een minuut later was het echter weer gelijk door een schot van Jesse de Bruin in de korte hoek. Kort daarop greep De Alblas opnieuw de leiding. Bakker schoot op de paal en Barnhoorn reageerde attent: 1-2. "Gelukkig toucheerde de keeper de bal nog", zag de spits. "Daardoor kon ik hem met rechts binnenschieten. Ik had al lang niet meer gescoord, dus dit is erg lekker."

In de tweede helft ging VVAC op zoek naar de gelijkmaker. Het werd een mooi schouwspel tussen twee strijdende ploegen, zelfs al leverde dit weinig kansen op. Alleen Rick Damsteeg was vanuit een hoekschop nog dichtbij, maar hij schoot onbesuisd over.

"Ik kan niet boos zijn op de jongens, want ze hebben er vol voor gestreden", zag VVAC-trainer Ton Heijstek. "Het enige wat ik ze 'kwalijk' neem is dat ze niet meeliepen bij die bal op de paal waarop de 1-2 volgde. In de tweede helft voetbalden we een stuk frisser, maar miste ik de agressiviteit voor de goal. Je ziet bij ons nooit eens iemand voor de man komen. De beleving zit er bij de jongens echter wel in, maar die moet zich een keer in drie punten gaan uitbetalen. Ondanks dat we laatste staan, heb ik nog altijd het geloof in de jongens en dat is volgens mij vice versa. Wij gaan het gewoon redden, hoor." Bovendien was zijn VVAC niet compleet. Mark Wemmers, Roland Bos, Mike Vogel en Joeri Korevaar ontbraken. Aanvoerder Wouter Romeijn was slechts één helft inzetbaar.

Michel de Raad moest met zijn ploeg een week eerder nog een verlies slikken tegen Groote Lindt. "Toen speelden we ver onder ons kunnen", erkende de oefenmeester van De Alblas. "Vandaag was het misschien niet geweldig, maar ik ben blij met wat we hebben laten zien op het gebied van werklust. Maar ik heb ook complimenten voor VVAC vanwege de strijd die ze leverden."

De Raad klaagde niet om het scoreverloop. "Als je net voor rust op voorsprong komt ga je lekker de kleedkamer in. In de tweede helft hebben we eigenlijk niks meer weggegeven en de gelederen gesloten kunnen houden. Volgende week hebben we rust en dan is het lekker om met een zege zo'n week in te gaan."

Het inhaalweekend komt De Alblas sowieso niet ongunstig uit. Richard van den Berg (die wel op de bank zat) en Job van Vliet zijn immers geblesseerd en hebben zo meer tijd voor herstel.

"Jeffrey Gelderblom fungeerde vandaag als laatste man, maar ik heb hem natuurlijk liever op het middenveld. Bovendien misten we nog de geschorste Remco van de Burgh. Zijn vervanger Dennis van Eldik pakte het echter uitstekend op."


Marco van Vlijmen