• Suzet Leeuwestein tijdens een reis in Australië.
• Suzet Leeuwestein tijdens een reis in Australië.

Een reis die bij je past van La Maleta

papendrecht • Wie zoekt naar een vakantie op maat en liever niet urenlang het internet afspeurt naar het juiste hotel en de goedkoopste vlucht, kan terecht bij Suzet Leeuwestein uit Papendrecht. Zij is persoonlijk reisadviseur.

Eigenlijk is het vanzelfsprekend, zo'n reis die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren van de klant. Waarom zou je het hotel kiezen dat een reisbureau in zijn pakket heeft gestopt, terwijl er een paar straten verderop een hotel staat dat je meer aanstaat? Suzet is niet gebonden aan één reisorganisatie en dus flexibel. Wel is ze aangesloten bij Amondo, een reisbedrijf dat het aanbod van diverse reisbureaus combineert. Dankzij Amondo heeft Suzet toegang tot veel boekingssystemen en is ze aangesloten bij het Calamiteitenfonds en de reiskeurmerken SGR en ANVR.

"Ik kan een reis van a tot z samenstellen, bijvoorbeeld een losse vlucht bij Transavia, een hotel, huurauto, duikexcursie en een parkeerplek bij een luchthaven. Mijn klanten vinden alles bij één contactpersoon. Dat kan zelfs goedkoper zijn dan bij een reisbureau en is in ieder geval niet duurder. Ik reken geen servicekosten, verdien alleen aan de boekingen."

Suzet volgde een toeristische opleiding aan de Hogeschool TIO, werkte een tijdje als stewardess en maakte een aantal mooie reizen. Ze was onder andere een aantal maanden in Australië en verbleef vaak in Spanje. "Toen ik nog vloog wilde ik elk vrij weekend naar Spanje", vertelt ze. "Als stewardess kon ik goedkoop vliegen." Met een flonkering in haar ogen: "Spanje is één van de weinige landen waar ik zou kunnen wonen. De taal is mooi, het eten is lekker en de mensen zijn vriendelijk."

Vorig jaar, verblijvend op Sint-Maarten, besloot ze persoonlijk reisadviseur te worden. De naam van het bedrijf is 'La Maleta', Spaans voor 'koffer'. Ik bezoek mensen thuis, maar soms maak ik de reservering telefonisch, met de klant aan de telefoon en mijn laptop voor mijn neus. Via Facebook komen mensen uit het hele land naar me toe." Middles een aanvraagformulier geeft de klant zijn voorkeuren aan, daarna ontvangt hij binnen een week een passend reisvoorstel.

Doordat Suzet zelf veel heeft gereisd, kan ze mensen leuke tips geven. "Ik heb connecties op allerlei plekken waar ik langere tijd ben geweest. Ik vertel mensen waar ze lekker kunnen lunchen, welke plekken ze niet moeten vergeten te bezoeken enzovoorts. Voor elke klant maak ik een bonusoptie waarmee ik mensen vaak op een idee breng." Bijvoorbeeld: hebt u al eens aan Sardinië gedacht, eventueel in combinatie met Corsica?" Met een lach: "Er zijn véél meer mooie bestemmingen dan Griekenland en Spanje."

q www.lamaleta.nl