• De Veerstoep/Veerweg, bijna alle bebouwing is vervangen.
• De Veerstoep/Veerweg, bijna alle bebouwing is vervangen.

'Evendjie oud-Papendrecht'

papendrecht • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht houdt op woensdag 16 november de jaarlijkse donateursavond, ook wel het 'èvendjie oud-Papendrecht' genoemd.

Iedereen is vanaf 19:30 uur welkom in Theater De Willem te Papendrecht. Dorpsbehoud biedt met 'Papendrecht Anderand' een gevarieerd programma, waarbij (soms weemoedig) terugkijken naar vroeger moeiteloos wordt afgewisseld met kijken naar de toekomst van ons dorp Papendrecht, niet aleen 'ter leringh' maar zeker ook 'ende vermaeck'. Bezoekers zullen hiermee gemakkelijk een hele avond worden 'zoet gehouden', al hoopt het bestuur dat het publiek zich op verzoek ook regelmatig zal laten horen.

In het Dorpsjournaal wordt teruggeblikt op een jaar Dorpsbehouden, compleet met plaatjes en helder, eigenzinnig en ook een beetje eigenwijs commentaar. Verder wordt het filmverslag getoond dat Nico Knol maakte naar aanleiding van de tentoonstelling in de jaren negentig over de sloop van het Oosteind en de Tiendzone. Arie van Dijk heeft zich verdiept in de geschiedenis van het Marktplein en geeft daarvan een boeiende presentatie. Verder wordt deel zes van de serie 'Van heerlijkheid tot heden' gepresenteerd. Deze keer is Papendrecht 900 het thema. Het boek van de gemeente is in de pauze aan te schaffen, evenals andere bekende boeken en oud-Papendrecht artikelen. De hulp van het publiek wordt regelmatig ingeroepen voor ontbrekende gegevens en tussendoor wordt er natuurlijk ook nog een 'versie' gezongen.

Entree: 7,50 euro aan de deur. Donateurs ontvangen één gratis kaart en betalen voor de tweede kaart 2 euro.