• Nieuw-Lekkerland had het niet makkelijk tegen LRC.
• Nieuw-Lekkerland had het niet makkelijk tegen LRC. Foto: Rick den Besten

Sportpark Excelsior ontploft

nieuw-lekkerland • Tot twee minuten voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor het sterkere LRC Leerdam. Nieuw-Lekkerland stond op een terechte 1-2 achterstand. Maar de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch startte, ongetwijfeld tegen beter weten in, een wanhoopsoffensief. Met onverwacht succes en een twee keer scorende invaller Andy van Vugt in de hoofdrol.

"Ik ben vanmorgen vroeg geland, na anderhalve week vakantie in Gambia", glunderde de blonde Streefkerker van oor tot oor. "Op het strand heb ik nog wel gevolleybald en wat beachvoetbal gedaan, maar natuurlijk niet echt getraind. Bovendien knap je van veertien uur reizen ook niet op ..."

Van Vugt werd halverwege de tweede helft ingebracht. "Ik kreeg al snel twee kansjes, maar kwam tekort. Met Gert Jan Stout als extra aanvaller werden we beter, hij is heel sterk aan de bal. Zijn schot net voor tijd ging niet over, maar belandde op de lat. Ik was net iets eerder dan mijn tegenstander en kopte de bal binnen. We geloofden er weer in en gelukkig kon ik op het eind de winnende maken."

Zijn trainer Hulsbosch kon zijn ogen nog steeds niet geloven. "LRC voetbalde goed, ook in het begin. Uit het niets kwamen wij op 1-0, maar zij net voor rust weer op gelijke hoogte. Een weergaloze actie trouwens van die nummer 12 (Mounir El Ouazizi -TS), die ons met een domper de kleedkamer liet ingaan." De paarse brigade uit Leerdam putte moed uit de gelijkmaker en heerste in de tweede helft. Een kwartier voor tijd kwam LRC op een verdiende voorsprong, maar sneuvelde in de slotminuten.

Theo Sprong