Afbeelding

Wielerronde geeft Stolpehove een uitje

papendrecht • Wielercomité Papendrecht schenkt vanuit de opbrengsten van de 63e ronde 1.000 euro aan het goede doel 2016 'Stichting Vrienden van Stolpehove'.

Het wielercomité geeft het geld in niet in contanten, maar nodigt de bewoners van Stolpehove uit om op de Fruitheerlijkheid in Papendrecht te genieten van een hapje, drankje en een rondleiding inclusief een klein presentje, ter waarde van in totaal 1000 euro.

Maandagavond is het cadeau symbolisch overhandigd door Michel Zegelaar, de voorzitter van het wielercomité. Hij gaf het bestuur van de stichting, onder toeziend oog van een aantal bewoners, een mand met fruit. Ester Korteland van de Fruitheerlijkheid had voor de gelegenheid appelgebak gemaakt, wat de uitreiking een extra feestelijk tintje gaf.


Wintercompetitie: 360 deelnemers

noordeloos • Met maar liefst 360 deelnemers en veel publiek kende de wintercompetitie (MTB en cyclocross) van RC Jan van Arckel zaterdag een prachtige start. Het nieuwe parcours in Noordeloos was voor de ervaren rijders op en top genieten. Voor de beginnende categorie vormden de scherpe bochten en listige afdalingen een hele uitdaging.

In de A-klasse (licentiehouders) bepaalde Jesse Bikker (Hoogblokland) het tempo, maar hij wist ondanks verwoede pogingen zijn Hardinxveldse ploeggenoot Wim de Bruin niet te lossen. De Bruin sloeg in de eindsprint toe. De B-klasse (recreanten) vormde met 150 renners net als vorig jaar de grootste groep. Na enig gedrang in de eerste omloop vormde zich al gauw een langgerekt peloton. De strijd om de zege ging tussen John Hakkesteeg, Patrick Bassa en Pieter Wonink. Die laatste won, Bassa werd tweede, Hakkesteeg derde. Bij de dames (C-klasse) gingen Karen Elzing, Marjolein van 't Geloof en Evy Kuijpers voortvarend van start. Zij moesten echter terdege rekening houden met Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) en Dieke van Wilgen (Arkel). Vreeswijk en de aanklampende Van Wilgen reden zich op het podium.

Complete uitslagenlijsten en uitgebreide fotoreportage op:

q www.janvanarckel.nl