• De organisatoren achter de informatiedag.
• De organisatoren achter de informatiedag.

Dag over wandelen en vakanties

alblasserdam • Antilope Outdoor en Vreeken Voetzorg uit Alblasserdam organiseren op zaterdag 5 november in samenwerking met Fital Vakanties een informatieve dag over wandelen en avontuurlijke vakanties.

De informatieve dag heeft een landelijk karakter. Fital Vakanties heeft haar relaties en klanten uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst wordt gehouden in Landvast aan de Haven in Alblasserdam en is ook toegankelijk voor belangstellenden uit Alblasserdam en omgeving. Tussen 09.30 en 10.00 uur is de ontvangst in het cultureel centrum in Alblasserdam. Er wordt uitleg gegeven over de vakanties van Fital Vakanties, waarna de bezoekers zich opdelen in drie groepen. De eerste groep gaat naar de winkel van Antilope aan het Cortgene 9 in Alblasserdam, waar ze uitleg krijgen over winter)wandelschoenen. Dit wordt gedaan door kenner Gerard Evers.

De twee andere groepen blijven in Landvast. De ene groep krijgt van Michel van de Adel uitleg over stokken, yaktrax (sneeuwkettingen onder je schoenen), bontjes in schoenen en dingen om op te letten bij rugzakken en kleding.

Alblasserdammers Huib en Corstian Vreeken van de podologiepraktij Vreeken Voetzorg uit Alblasserdam verzorgen een workshop over voeten, pijnen en ongemakken tijdens het lopen.

De groepen rouleren, zodat iedereen bij elke workshop aanwezig kan zijn. Na een maaltijd in Landvast volgt een ontspannen praktijkervaring met een wandeling naar de molens van Kinderdijk. Deze wandeling heet de 'Antilope Kinderdijk Hike'. Halverwege is er kopje koffie of chocomelk en iets leuks. Na afloop worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om vakanties te boeken, meer informatie daarover te verzamelen of boeken en uitrusting voor dergelijke vakanties aan te schaffen bij Antilope.

"Nog een extra actie is dat iedereen die in de week na 5 november schoenen van Hanwag aanschaft, kans maakt op een gratis volledig verzorgde wandelvakantie naar Oostenrijk", besluit Evert Vink van Antilope Outdoor.

Op de foto staan Huib Vreeken (Vreeken voetzorg), Hillegonde van der AA (Fital vakanties) en Lida Vink van Antilope Outdoor.