Eerste paal voor wandelroutenetwerk

groot-ammers • Wethouder Özdere heeft afgelopen donderdagochtend de eerste routepaal van een wandelroutenetwerk in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden geplaatst.

In totaal wordt het netwerk, dat gelegen is tussen Alblasserdam in het westen en Zederik in het oosten en Hardinxveld-Giessendam in het zuiden en dorpen als Groot-Ammers en Ameide in het noorden, bijna 570 kilometer lang.

Het is de bedoeling dat volgend jaar alle routepalen op hun plek staan en de wandelaars hun hart kunnen ophalen.

Verbindingen

Door bestaande wandelroutes met elkaar te verbinden, vergeten paden in ere te herstellen, loopbruggetjes te plaatsen en overstapjes te herstellen wordt de kwaliteit van het wandelnetwerk in de regio vergroot.

Knooppunten

Het wandelroutenetwerk gaat, net als het fietsknooppuntennetwerk, werken volgens het 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Begin 2017 staan alle routepalen op hun plek en wijzen deze informatiepanelen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio.

Het wandelroutenetwerk is een initiatief van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in samenwerking met divesre partijen en circa dertig enthousiaste vrijwilligers. Het is mede mogelijk zijn gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland