• Mwangaza tijdens een schoolconcert.
• Mwangaza tijdens een schoolconcert.

Afscheidsconcerten van Mwangaza

drechtsteden • Het Oegandese kinderkoor Mwangaza verzorgt vrijdag en zaterdag haar laatste optredens in Nederland.

De Uganda Child Care Foundation haalde het koor voor de vijfde keer naar Nederland. En ook dit keer is deze komst van het koor een groot succes. "Mwangaza bestaat uit 20 kinderen die met hun puurheid indruk maken. Ze hebben geen taal nodig contact te maken, bleek ook deze tournee. Ze maken verbinding met hun lach, echtheid en muziek", aldus Reina Schenkel van de UCCF.

UCCF kijkt terug op een geslaagde periode waarin vele vrijwilligers uit de regio zich met hart en ziel inzetten om de tournee tot een succes te maken: "Het is hartverwarmend om zoveel mensen kosteloos in actie te zien komen voor onze stichting", aldus voorzitter Cor van der Neut.

Vrijdagavond 14 oktober organiseert Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard een spetterend concert met medewerking van zowel Mwangaza als de kinderkoren 'Amazing Kids, Teens en Voices. De avond begint om 19:30 uur in het gebouw van Jozua Alblasserdam aan de Ampèrestraat 4. Er wordt een collecte gehouden voor het werk van UCCF.

Zaterdag 15 oktober sluit Mwangaza haar tournee officieel af in de Evangelische gemeente Dordrecht met twee spectaculaire slotconcerten. Om 14.30 uur zijn gezinnen met kinderen welkom voor het laatste Mwangaza feestje. 's Avonds om 19.30 is Mwangaza samen te zien met de Urker Mans Formatie. Een unieke samenwerking. Voor beide concerten is toegang gratis.