De Zwerver houdt koploper op gelijkspel

ameide • Ameide en De Zwerver hielden elkaar op sportcomplex Meihoven in evenwicht. Beide ploegen zijn na zes wedstrijden nog ongeslagen, maar veel scheelde dat niet voor de Kinderdijkers. Koploper Ameide was de betere ploeg, een periode net voor en direct na de rust uitgezonderd. Maar de pupillen van trainer Gert-Jan Westerhout hielpen de meest prachtige kansen om zeep en dus bleef de niet al te beste, maar wel spannende derby steken op 1-1.

"Net als vorige week, thuis tegen Wieldrecht, hebben we weer een koploper een pootje gelicht", genoot De Zwerver-trainer Jan Verveer na afloop bij zijn oude club Ameide. "Een fijne vereniging, waar ik vandaag vooraf veel handen heb geschud en achteraf ben gefeliciteerd vanwege het resultaat. Misschien uit cynisme, ze balen bij Ameide en dat snap ik. Ik niet, ik ben hartstikke blij met dit punt. Ameide staat bovenaan, maar speelde niet koploperwaardig. Ik vond Wieldrecht vorige week een stuk beter."

De thuisploeg startte op een goed bevolkt Meihoven voortvarend. Na amper een minuut spelen moest doelman Karsten de Graaf al kordaat optreden. Ameide was duidelijk op zoek naar een snelle openingsgoal en kreeg die ook. De eerste doelpoging van aanvoerder Leroy Franken, veel opkomend vanuit de achterste linie bij dode speelmomenten, werd nog ternauwernood door Kinderdijker Robert Kuypers uit de doelmond gewerkt. Maar de tweede kopbal van Franken was wel raak. Een vrije bal vanaf rechts van Art Kruis werd door een wel erg vrijstaande Franken in de zeventiende minuut binnen gekopt; 1-0.

Vervolgens verzuimde de thuisploeg nog meer afstand te nemen. De Zwerver kwam nauwelijks nog onder de Termeise druk uit. Tegen het einde van de eerste helft zakte het tempo en mocht De Zwerver op adem komen. De mannen van Jan Verveer profiteerde optimaal toen captain Tom van der Linden met een prachtige omhaal iets voor rust de gelijkmaker op het scorebord zette; 1-1.

In de tweede helft werd niet meer gescoord.