• Drechtstreek gaf weinig weg tegen VVAC.
• Drechtstreek gaf weinig weg tegen VVAC. Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek beter dan VVAC

papendrecht • Je kunt als trainer allerlei ingewikkelde theorieën loslaten over het 'waarom,' van een overwinning of een nederlaag, maar daar is VVAC-coach Ton Heijstek nét even te nuchter voor.

"We hebben verloren van een betere ploeg", sprak hij na het 2-0 verlies bij Drechtstreek. De conclusie van Heijstek was raak. Drechtstreek was gedurende grote delen van de wedstrijd heer en meester en won dan ook terecht. "Ik wilde een zakelijke overwinning zien en die heb ik gekregen", sprak Heijstek's collega Miguel Munoz na het duel.

Drechtstreek kwam op het eigen sportpark Oostpolder na een kwartier aan de leiding door en goal van Jordy de Haan. "Een goal die direct voortvloeide uit een inworp", zag Heijstek. "Dat was niet sterk van ons." Gedurende de rest van de eerste en grote delen van de tweede helft bleef Drechtstreek de bovenliggende partij. VVAC probeerde na de pauze met opportunistisch spel alsnog een puntje uit het vuur te slepen, maar de Ottolanders slaagden er niet in hun 'wapengekletter' van wapenfeiten te voorzien. Vijf minuten voor tijd rondde Drechtstreek zijn klus af. Rick Sieses scoorde de 2-0.

"We speelden een degelijke pot voetbal", stelde Miguel Munoz vast. "En we kruipen langzaam maar zeker naar boven in deze derde klasse C. Ik ben tevreden." Ton Heijstek was content met de inzet en de bezieling van zijn jonge VVAC. "We gaan echt punten pakken", hield de oefenmeester er de moed in na de nederlaag in Papendrecht. "Ik kan mijn jongens alleen maar complimenteren met hun enthousiasme en werklust."