• Andy van Vugt (r) maakte de belangrijke Lekkerlandse 2-1.
• Andy van Vugt (r) maakte de belangrijke Lekkerlandse 2-1. Foto: Rick den Besten

'Andy van Vugt wordt een fenomeen'

Lekkerland stijgt naar linkerrijtje

nieuw-lekkerland • Dankzij de 3-1 zege op Almkerk is Nieuw-Lekkerland gestegen naar het linkerrijtje in de eerste klasse C.

"Het blijft de doelstelling om bovenin mee te gaan draaien en dan is het prettig dat we nu naar boven kunnen gaan kijken", klonk het bij een tevreden Ronald Hulsbosch. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg een helft lang met zichzelf worstelde om vervolgens in het tweede bedrijf de winst naar zich toe te trekken.

"We begonnen vandaag weer met een 4-3-3 opstelling maar daar heb je een balvaste spits voor nodig en dat is Andy van Vugt niet."

Mond houden

Hulsbosch kon in de rust aanvankelijk zijn mond houden. "De jongens waren boos op elkaar. Ik kon achterover leunen terwijl ze elkaar even goed de waarheid hebben gezegd. Vervolgens heb ik ze aanbevolen om met passie te gaan spelen want dat willen de supporters ook graag zien."

"Het was allemaal zo gelaten", vervolgt Hulsbosch zijn uitleg over de eerste helft. "Sommige spelers stonden in de slaapstand. Het baltempo was veel te laag. We hebben na de helftwisseling ook het 4-4-2 systeem toegepast."

Hoogstandje

Wie in de eerste helft niet in slaap gevallen was van het Lekkerlandse gebrei op het veld, was getuige van een fraai hoogstandje. Gert Jan Stout probeerde bij een hoekschop met een bekeken schot de bal in de verre hoek te lepelen. Medespelers juichten al, omdat de bal er met een mooie boog in het vijandelijke doel leek te belanden, maar het leer werd door de lat gekeerd.

Eerder had ook Terry van der Waal een voorzet op de bovenkant van de deklat zien belanden. De grootste kans van het eerste bedrijf was misschien nog wel aan de overzijde, voor Almkerk dus. Vlak voor rust kon Niels Nieuwesteeg van dichtbij inkoppen. Hij verprutste de vrije kans echter; zijn inzet ging echter hoog over.

Doodziek

Na de thee verraste Almkerk met een vroege 0-1 van linksbuiten Remon Hofstede en was Nieuw-Lekkerland even in verwarring.

Vanuit het niets scoorde spits Van Vugt vervolgens de gelijkmaker en binnen twee minuten was het zelfs 2-1 door een rake strafschop van Ard Hartman. Hij mocht van elf meter aanleggen, nadat Van Vugt was neergelegd in de zestienmeter.

"Dit is al de derde keer dit seizoen dat we een wedstrijd in een kort tijdsbestek weggeven", verzuchtte Almkerk-trainer John Vink. "En ik ben doodziek over de manier waarop dat gebeurt"

"Een bal wordt blind naar voren geschoten waarna een ventje van zestig kilo het duel wint en scoort. Daarna staat die spits helemaal vrij, krijgt de bal nota bene op zijn rug, we schieten de bal niet weg en leggen hem vervolgens neer waardoor een strafschop volgt. Drie fouten op rij! Dan word je als trainer gillend gek. Hier is niet tegenaan te trainen."

Fenomeen

Hulsbosch was uiteraard wel blij met die spits. "Andy is een fenomeen aan het worden. De energie die hij heeft is zo bijzonder. Door hem krijgt Regga Regales ook de ruimte om steeds beter in zijn spel te komen." Het duurde lang tot Nieuw-Lekkerland het duel definitief besliste.

Er waren meerdere grote kansen nodig, waarbij invaller Raymond Slagboom nog keihard op de paal schoot. In blessuretijd was het Regales die na een knappe actie prachtig afrondde en zichzelf daarmee beloonde voor zijn strijdlustige tweede helft.

Waar Nieuw-Lekkerland in de eerste weken van het seizoen geplaagd werd door vakanties en dergelijke, is de ploeg nu bijna compleet.

"De bank was ook belangrijk vandaag", vond Hulsbosch. "De invallers vulden hun rol goed in. Op deze manier heb ik er wel vertrouwen in dat we in het uitduel met hekkensluiter MZC '11 een goed resultaat kunnen neerzetten."

Marco van Vlijmen