Drechtstreek op volle toeren tegen ZBC'97

Papendrecht • Het lukte Drechtstreek in zijn eerste competitieduels niet om te overtuigen. Zaterdagmiddag kwam daar verandering in: de ploeg van trainer Miguel Munoz rekende gedecideerd af met ZBC;'97: 5-2.

"Een fijne overwinning", wreef Munoz zich in de handen na de afgetekende zege op eigen grondgebied. "Dit hadden we ook wel even nodig na een competitiestart waarin we punten lieten liggen tegen De Alblas en Wieldrecht."

Kraamcadeau

Drechtstreek startte overrompelend en stond binnen twaalf minuten al op een 2-0 voorsprong tegen de vooraf als kanshebber op de titel getipte Zwijndrechtse voetbalformatie. Damien Vereecken - afgelopen week vader geworden- trakteerde zichzelf en zijn gezin op een sportief kraamcadeau door in de 10e minuut de 1-0 binnen de palen te werken. Twee minuten later scoorde Mark Kunst de 2-0. Vervolgens miste Ton Groffen vanaf elf meter de kans op 3-0, een misser die door Rick Siesses werd gecompenseerd. Op slag van rust kwam ZBC vanaf de stip terug naar 3-1 om in de 60e minuut de aansluitingsgoal te fabriceren.

Drechtstreek was niet erg onder de indruk van de inhaalrace en diende via Joey Hakkesteeg en Joey de Haan de definitieve knock-out toe. "Vandaag zijn we eindelijk even lekker los gegaan, beschreef Miguel Munoz het spel van zijn team. "We hebben de kwaliteiten om bovenin mee te doen, maar je moet het wél laten zien. Tegen ZBC hebben we zo'n prestatie geboekt. Dit biedt absoluut perspectief."