• De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens.
• De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens. Foto: Geurt Mouthaan

Vierde editie van de Fietsmolentocht

alblasserwaard • De Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk houden zaterdag 24 september voor de vierde keer de Fietsmolentocht.

Deze volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst van de tocht, die er in een 30 en 70 kilometer-variant is, gaat dit jaar naar de Stichting Ambulancewens. 'De Fietsmolentocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven, variërend van het zelf rijden in een elektrische auto en demonstraties slacklinen (balanceren op een gespannen band) tot aan het bezoek van een molen en een veehouderij', melden de organisatoren in een persbericht.

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 9.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Er zijn vier parcoursen: 30 kilometer Alblasserdam, 30 kilometer Giessenburg, 30 kilometer Bleskensgraaf en de 70 kilometer-tocht door de Alblasserwaard. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief bidon, 8 euro. De vorig jaar verreden Fietsmolentocht leverde 17.000 euro op voor 'Make A Wish Nederland'. Dit jaar wordt er gefietst voor de Stichting Ambulance Wens Nederland. Dit is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten, met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Aanmelden en meer informatie:

q www.fietsmolentocht.nl.