• Tim den Besten ontdoet zich van VVAC'er Roland Bos.
• Tim den Besten ontdoet zich van VVAC'er Roland Bos. Foto: Rick den Besten

Streefkerk simpel langs VVAC

streefkerk • Streefkerk heeft een eenvoudige 4-1 zege op VVAC geboekt.

In een matige partij waren de Putbewoners niet bij machte om het de Strevelanders ook maar enigszins lastig te maken. Twee wissels in de rust zorgden ervoor dat de gastheren de driepunter konden veilig stellen.

"Het is onze kracht: een brede bank", wist Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen. Zijn ploeg opereerde in de eerste helft vrij matig, maar de oefenmeester kan dan eenvoudig de keuze maken om Lennert de Vries en Derrick Verheij in te brengen waardoor het verschil wordt gemaakt. Dat is bij zijn collega Ton Heijstek wel anders. Aanvoerder Wouter Romeijn raakte op de training al geblesseerd en Mike Vogel tijdens de warming-up. Gevolg: VVAC startte met één wissel op de bank. Na rust werd dit nog door twee overgebrachte A-spelers aangevuld.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Streefkerk had een paar kleine kansjes. Christiaan de Jong tien minuten voor rust voor de 1-0 door prachtig een vrije trap in de kruising te schieten.

Laatste jaar

Na de thee had Van Gastelen zijn dubbele wissel toegepast en dat leverde al snel resultaat op: Verheij scoorde de 2-0. Via een rake strafschop van Swen Slob werd het 3-0. VVAC deed met Jesse de Bruin nog wel iets terug, maar Verheij bepaalde de eindstand op 4-1.

Heijstek, die bezig is aan zijn laatste jaar als trainer van VVAC, ziet het seizoen somber in. "Het wordt nog een hels karwei om drie ploegen onder ons te houden. Ik weet vooralsnog niet hoe ik ze moet prikkelen."