• Corwin Vlot, de nieuwe eigenaar van Kippie.
• Corwin Vlot, de nieuwe eigenaar van Kippie. Foto: Geurt Mouthaan

Corwin Vlot nieuwe eigenaar Kippie

papendrecht • Corwin Vlot is sinds enkele weken de nieuwe eigenaar van Kippie Papendrecht. De ondernemer uit Oud-Alblas wil op termijn de winkel verbouwen of op een andere plek in winkelcentrum De Meent voortzetten. "Doel is in ieder geval om meer ruimte te krijgen en er mijn eigen stempel op te drukken."

Corwin Vlot heeft al de nodige ervaring bij Kippie opgedaan. De afgelopen jaren runde hij vestigingen van deze winkelketen in Bergen op Zoom en Gouda. De winkel in de laatste stad verkocht hij om naar Papendrecht te gaan. "De afstand was daarbij de belangrijkste aanleiding", vertelt hij. "Nu kan ik op de fiets door de polder naar mijn werk en dat is heerlijk."

Aan de Meentpassage 3, omringd door andere verswinkels, is hij nu bezig zijn draai te vinden. "Het is even wennen, vooral met bestellen. In Gouda hadden de klanten andere voorkeuren dan hier. Daar verkocht ik bijvoorbeeld veel meer loempia's en hier zijn kippenpoten populairder." Hij onderbreekt het gesprek even om een klant te helpen. Daar hoeft de jonge ondernemer duidelijk niet aan te wennen. Geroutineerd en vriendelijk helpt hij een mevrouw aan een éénpersoons maaltijd nasi.

De kant en klare maaltijden vormen een belangrijke trekpleister van Kippie. Nasi, bami, mihoen en andere varianten; als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken, kun je bij Kippie zo terecht voor een smakelijke maaltijd. "Je hoeft het in de magnetron alleen nog maar warm te maken."

Net zo praktisch is de Kippiepan. De grote pannen met kipsnacks of maaltijden zijn perfect voor feesten en partijen. Ze worden compleet en stekkerklaar geleverd. "Even opwarmen en je hebt voor je gasten heerlijke warme en verse snacks."

Uiteraard vormt kip de hoofdmoot van het aanbod, maar daarnaast liggen er onder meer spareribs in de koeling. "En we verkopen ook broodjes kip, met prijzen van 1 tot 3 euro. Ideaal voor tussen de middag." De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.30 uur. Vrijdag is er een koopavond tot 21.00 uur.