• Burgemeester Paans en wethouder Kraijo bij de familie.
• Burgemeester Paans en wethouder Kraijo bij de familie.

Salomé de 20.000e Alblasserdammer

alblasserdam • Burgemeester Jaap Paans en wethouder Arjan Kraijo hebben maandag een bezoek gebracht aan de 20.000e inwoner van Alblasserdam: de op 4 augustus geboren Salomé Bos. Natuurlijk gingen de collegeleden niet met lege handen naar de nieuwe inwoner van Alblasserdam, die op 4 augustus het magische getal van 20.000 inwoners volmaakte.

De Alblasserdamse burgemeester en de wethouder hadden taart en een voorleesboek bij zich. De trotse ouders van Salomé hebben haar op 4 augustus in de gemeente Alblasserdam ingeschreven. Salomé is het zusje van Maaike Caroline. Burgemeester Paans is trots op deze Alblasserdamse mijlpaal.

Eindelijk

"We zien dat door de oplevering van de nieuwbouwwijken Alblasserwerf, Waterhoven en Hof en Singel ook het aantal inwoners gestaag toeneemt. We zaten al een tijdje tegen de 20.000 inwoners aan. Nu is het moment eindelijk daar", aldus burgemeester Jaap Paans in een reactie op de geboorte van de 20.000e inwoner in zijn dorp.

Voor de beide collegeleden vormde de geboorte van Salomé Bos een prachtige reden om een kraambezoek te brengen aan de trotse ouders en hen te feliciteren met de pasgeborene en met het feit dat Salomé meteen geschiedenis in Alblasserdam heeft geschreven. De ouders van de baby Salomé vonden het erg leuk dat de burgemeester en de wethouder hen bezochten. De geboorte van Salomé heeft nog een bijzonder vervolg voor de gemeente Alblasserdam. Wethouder Kraijo: "Voor de gemeente betekent deze mijlpaal dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 twee gemeenteraadsleden bij komen. De gemeenteraad van Alblasserdam bestaat dan uit negentien raadsleden."