• Streefkerk in actie tijdens de Kontaktbokaal.
• Streefkerk in actie tijdens de Kontaktbokaal. Foto: Rick den Besten

Stappen maken met Streefkerk

streefkerk • Het 23e toernooi om de Kontaktbokaal is zaterdagmiddag toch wel enigszins verrassend gewonnen door VVAC. De groenwitten klopten Ameide in de finale met 4-2. Gastheer Streefkerk werd derde.

Met het vertrek van Bart Koomans (SV Meerkerk) en Khalid Bendami (Raptim) heeft VVAC een slordige 35 goals ingeleverd. Daarnaast is libero Sijmen Stuij (voorlopig) gestopt. Trainer Ton Heijstek moet het dus anders neer gaan zetten en dat pakte tegen een nog incompleet Ameide -onder anderen Sam Versluis en Jules de Gans waren er nog niet bij- alleraardigst uit. Met de nieuwkomers Diede van den Ouden en Aljan Dekker in de ploeg werd Ameide geklopt.

Gastheer Streefkerk eindigde als derde door een 2-1 overwinning op Peursum. Rick van den Berg en Robin van Beuzekom zetten de thuisclub op 2-0. Martijn Rietveld scoorde tegen.
Maarten van Gastelen kan in het nieuwe seizoen beschikken over een selectie 'van dik twintig spelers'. Een ongekende luxe in Streefkerk. De selectie is uitgebreid met vijf talenten die zijn overgekomen uit de A-junioren. "Een frisse groep", observeert Van Gastelen na enkele weken training. "We willen stappen maken, want we zijn er zeker niet zwakker op geworden. Een plek hoog in de middenmoot, daar willen we heen."