Nieuwe topman voor scheepsbouwer IHC

alblasserwaard • Met Dave Vander Heyde krijgt scheepsbouwer Royal IHC een nieuwe topman. Hij vervangt de huidige CEO Bram Roelse, die deze functie ruim twee jaar geleden kreeg.

'In overleg tussen de Raad van Commissarissen en Bram Roelse is besloten dat de heer Roelse zijn functie als CEO per 1 september neer zal leggen', zo meldt IHC in een persbericht.

'Als CEO heeft de heer Roelse zijn jarenlange ervaring bij IHC ingezet om de strategie IHC 2020 te bepalen en uit te rollen. Dat heeft hij vormgegeven en afgerond onder uitdagende marktomstandigheden. De Raad van Commissarissen is de heer Roelse hiervoor zeer erkentelijk.' De raad waardeert de inzet van Roelse voor IHC gedurende de afgelopen zestien jaar.

Een duidelijke reden waarom Bram Roelse na een relatief korte periode deze functie neerlegt, noemt IHC niet. 'In het kader van continuïteit van beleid en uitvoering benoemt de Raad van Commissarissen Dave Vander Heyde per 1 september als opvolger van de heer Roelse. De heer Vander Heyde bekleedt sinds 2011 de functie van CFO en is zeer bekend met IHC en met de uitdagingen waarmee de onderneming te maken heeft.'

IHC Merwede heeft het de laatste jaren moeilijk. Door de tegenvallende marktomstandigheden kregen bij de vestigingen in onder meer de Alblasserwaard zo'n 170 medewerkers een ontslagbrief. Verder verdwijnen circa 1.100 inhuurplekken.