Mijn mening over de kinderboerderij

Na terugkomst van vakantie heb ik het stukje gelezen in de Klaroen over de kunstkoe en waar op de foto mijn vriend wethouder Koppenol de blaren op z'n vingers probeert te verbergen omdat hij zo hard aan die rubberen spenen moest trekken voordat er een beetje water uit kwam. Terwijl ik voor mijn vakantie een potje met spenen zelf op z'n bureau had gezet en terwijl hij daar zo op dat krukje zit, zie ik hem denken; moet ik dit nou leuk vinden?

We hebben in het verleden samen een keer of vier zitten praten over de toekomst van de kinderboerderij. Ik was door de wethouder gevraagd om mee te denken over de inrichting en dergelijke. Jammer genoeg is er van onze gesprekken weinig of niets terecht gekomen.
In datzelfde artikel in de krant schrijft mevrouw Van den Berg dat koeien kuddedieren zijn. Je moet er minstens vijf of meer tegelijk houden. Waar haalt deze mevrouw die wijsheid vandaan? Ik ben in een boerderij geboren en heb twee diploma's op het Barneveld College gehaald, in hoofdzaak over beheer en dierkunde en verzorging. Dit is beslist niet waar. Mijn opa had zes jaar één koe en het beest had het prima naar haar zin.

In hetzelfde stukje in de Klaroen staat ook nog een gesprekje dat ik met een mevrouw had over hoe ze het vond. De verslaggever vergat dat ik ook aan enkele jongens heb gevraagd hoe ze de dieren vonden. "Nou meneer, de dieren stinken." Dat is een voorbeeld dat ze niet voor de dieren komen, maar voor de speeltuin. Een andere mevrouw zei ook nog dat speeltuin de Zonnebloem pas om half vier open gaat.

Tegen mevrouw Van den Adel van de kinderboerderij zegt ik: Maak je verhaaltjes niet te negatief. Het verhaal over de kippen die werden nagezeten met een stok, maak daar geen drama van. Hou het voor je, geef ze een preek of stuur ze van het terrein. Maak van een scheet geen donderslag.

Een oud-collega van mij stuurde me een krantenknipsel uit een blad uit Brabant. Ik heb dat de redacteur van het Papendrechts Nieuwsblad doorgestuurd met een stukje schrijven over de kunstkoe, maar jammer genoeg heeft ze het niet in het PN gezet.

Nog een tip: Ruil die kunstkoe in en koop een Lakervelder kalfje en stuur die alpaca's weer terug naar de Himalaya en neem een minipaardje.

Hartelijke groeten, ook aan de mensen die het niet met me eens zijn.

C. H. v.d. Kevie

Oud-hoofdbeheerder Papenhoeve en Noordhoeve