Afbeelding

1 Wie is Christel Klootwijk eigenlijk?

Mijn naam is Christel Klootwijk. Ik ben 17 jaar en ik woon in Brandwijk. Ik ben net geslaagd voor het atheneum aan het Willem de Zwijger College in Papendrecht.

2 Wat ga je komende zomer doen?

Op 11 juli vertrek ik in m'n eentje voor een maand naar Arusha, Tanzania, om daar vrijwilligerswerk te gaan doen bij Good Hope Orphanage & School, een weeshuis en kleuter- en basisschool . In het weeshuis zal ik dan gaan helpen bij het koken, het verzorgen van de kinderen en het maken van huiswerk.

3 Hoe ben je erbij gekomen om dit te gaan doen?

Ik vind het geweldig om vrijwilligerswerk te doen: het is ongelofelijk dankbaar werk en ik word er erg blij van.

4 Wat wil je bereiken?

Door vrijwilligerswerk te doen leer je de bevolking van een land veel beter kennen dan wanneer je er alleen maar op vakantie gaat. Maar ik doe dit vooral omdat ik graag mensen help. Ik neem een koffer vol kinderkleding en een koffer vol schoolspullen, knutselspullen en speelgoed mee.

5 Hoe kunnen mensen jou helpen om dit doel te bereiken?

Mijn reis betaal ik helemaal zelf en dit kost erg veel geld. Naast het vliegticket, het visum, het verblijf en de vaccinaties, neem ik ook nog spullen mee. Ook wil ik graag een extra donatie aan het weeshuis geven. Ik ben daarom op zoek naar mensen die een donatie willen doen. Meer info staat op mijn reisblog http://christeltotanzania.reislogger.nl/.