• IJsco Ali goochelt met Turks ijs en deelt gratis ijsjes uit.
• IJsco Ali goochelt met Turks ijs en deelt gratis ijsjes uit. Foto: ijscoali.nl

Makado houdt verenigingenmarkt

alblasserdam • Een groot aantal Alblasserdamse vereniging is zaterdag 2 juli van 10:00 tot 16:00 uur aanwezig op de Verenigingenmarkt in Makado. Ze promoten hun club en geven demonstraties en optredens.

Zo is er streetdance en breekdance van de Alblasserdamse dansschool YV Dance. Naast de optredens heeft YV Dance een kraam waar informatie te vinden is over de dansschool.

Dames die het graag pittiger willen, kunnen kennismaken met Pink Boxing. Dit is een work out rond boksen, waarbij kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden getraind. Deze work out is 'as pink as it gets', aldus de dames van Pink Boxing. Ze vertellen graag alles over hun sport op de markt.

Voor creatievelingen is er de modelbouwvereniging. Die staat met een basin van zes bij acht meter in het winkelcentrum. Het publiek mag zelf de bootjes van de vereniging besturen. De vereniging is toegespitst op dynamische scheepsmodelbouw. Vrijwel alle scheepsmodellen zijn functioneel uitgerust met radiografische besturing.

Natuurlijk is ook de Alblasserdamse Scouting van de partij. Bak je eigen brood of mini-pizza, knoop je eigen armbandje of sleutelhanger, leer de meest ingewikkelde knopen leggen of schommel in de zelf gebouwde schommel. Al met al, laat die survivor in jou maar zien.

Van 12:00 tot 16:00 uur geeft de Goochelende IJscoman fenomenale shows vol hilariteit. IJsco Ali jongleert en goochelt geestig met verrukkelijk Turks ijs. Een optreden waar jong en oud de vingers bij aflikt. IJsco Ali weet iedereen binnen enkele seconden te fascineren en deelt gratis ijsjes uit.