• De Molenpop-bestuursleden Danny Stam, Cor de Wit en Robin Stout.
• De Molenpop-bestuursleden Danny Stam, Cor de Wit en Robin Stout. Foto: Geurt Mouthaan

Molenpop is er voor heel Lekkerland

nieuw-lekkerland • "We gaan als de brandweer", lachen Danny Stam, Cor de Wit en Robin Stout. De bestuursleden van tichting Molenpop proppen zichzelf voor de foto in de kofferbak van een brandweerauto. Niet voor niets, want een kofferbakverkoop is één van de manieren waarop ze alle Lekkerlanders willen laten meegenieten van dit festival. Danny: "Molenpop is laagdrempelig, er hoeft geen entree betaald te worden en er is voor iedereen wat wils. Als je niet van de bandjes of de dj's houdt, is er zaterdagochtend de kofferbakverkoop en een kleedjesmarkt voor kinderen. Zondag is er vanaf 2015 uur een sing-in van Keerpunt (het samenwerkingsverband van kerken in Nieuw-Lekkerland, red.)." En Robin: "Het heeft de sfeer van een fair; luisteren naar muziek, een hapje eten, ouders die voetballen met kinderen. Molenpop is gewoon gezellig."

Zaterdag 2 juli, van 10.00 tot 1.00 uur, en zondag 3 juli is het parkeerterrein van het zwembad het podium voor Molenpop. Het is de tweede editie van het festival. "Het is een vervolg op de feesten die de Stichting Feestweek Nieuw-Lekkerland hield", blikt Danny terug. "Die stichting hield er op een gegeven moment mee op. Ik wilde het voortzetten, maar het dan in de vorm van een festival breder maken." Vorig jaar was er de aftrap. En wat in Nederland maar zelden gebeurt: de zomerse hitte bleek een spelbreker. "Al is het 's avonds toen nog wel heel gezellig geworden", vertelt Robin. "We hebben er ook niet aan getwijfeld om door te gaan met Molenpop."

Op het terrein, met de Kinderdijkse molen als sfeervolle achtergrond, komen twee podia en een tent. Cor: "In het midden is een soort rustpunt met horeca. Op de podia treden zaterdagavond drie coverbands en dj's op; 's middags is er een Hollandse feestmiddag met onder meer het Molentoppers DJ Team. In de tent verzorgt The New Techno Collective uit Alblasserdam onder meer dj-workshops voor kinderen." Wat betreft het bestuur kan Molenpop nog verder groeien. "We hopen dat verenigingen uit het dorp zich bij ons aansluiten en bijvoorbeeld demonstraties verzorgen tijdens het festival. Dan wordt het nog meer een echt Lekkerlands festival."