'Besluitvorming is zorgvuldig geweest'

alblasserdam • De gemeente Alblasserdam kan zich niet vinden in de kritieken zoals die door het bewonerscomité van de Vinkenpolderweg worden geventieleerd.

De afdeling voorlichting van de gemeente Alblasserdam laat weten dat al in 2012 is door de gemeenteraad op een zorgvuldige manier een besluit is genomen over de nieuwe locatie voor de standplaatsen. "De omwonenden zijn op dat moment direct geïnformeerd. De ontwikkeling past binnen het huidige bestemmingsplan", aldus de gemeente

De kosten die zij zelf genoemd hebben, betreffen volgens de gemeente niet alleen de verplaatsing van de woonwagens, maar ook infrastructurele maatregelen zoals het aanpassen van wegen en het verkeersveiliger maken van de toegang tot Sportpark Souburg voor fietsers via de vierde poot aan de rotonde in de Edisonweg en het aanleggen van voor Alblasserdam noodzakelijk waterberging.

De gemeente voert regelmatig overleg met zowel woonwagenbewoners als omwonenden en zal dat ook in de toekomst blijven doen.

Zestien

In totaal zijn er zestien hoofdbewoners aan de Staalindustrieweg , waarvan zes hoofdbewoners huur betalen en een officiële standplaats hebben, legaal dus. Twee bewoners betalen huur, maar wonen niet op een officiële standplaats. Twee hoofdbewoners hebben een gedoogdenverklaring en zes hoofdbewoners betalen geen huur en wonen niet op een officiële standplaats.