• Het is genieten in de Hof van Sliedrecht.
• Het is genieten in de Hof van Sliedrecht. Foto:

Stijlvol en onbezorgd wonen in de Hof

sliedrecht/papendrecht • De wetgeving in de zorg is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Veel zorg voor ouderen komt nu terecht op het bordje van de familie of directe omgeving. Het wonen in een serviceresidentie zoals Hof van Sliedrecht kan in dat geval een prima oplossing zijn.

Hans Dekker (88) zag het leven van een buurvrouw als een schrikbeeld, vertelt hij. "De buren in Papendrecht moesten na zestig jaar huwelijk gescheiden gaan wonen omdat de buurman naar een verpleeghuis moest. De buurvrouw bezocht hem drie keer per dag, op de fiets. Die situatie trokken wij ons erg aan", vertelt Hans Dekker over de reden waarom hij wilde verhuizen.

Samen wonen

Hans en zijn vrouw Wil (82) wonen nu samen in Hof van Sliedrecht. Ze zijn zeer gelukkig met het feit dat ze, ondanks de gezondheidsproblemen van Hans, nog bij elkaar kunnen wonen. Dit is mogelijk omdat er in Hof van Sliedrecht 24 uur per dag verpleging beschikbaar is.

Geert Tieman, directeur van Hof van Sliedrecht, herkent het geschetste beeld.

Niet aan de orde

"Helaas komt het steeds vaker voor dat echtparen gescheiden leven omdat een van beiden naar een verpleeghuis moet. In de Hof van Sliedrecht is dit niet aan de orde", vertelt de directeur van het nieuwe seniorencomplex in Sliedrecht als reactie op het verhaal van Hans en Wil Dekker.

Zelfstandig

"In onze huurappartementen kunnen senioren zelfstandig blijven wonen met de garantie dat alle benodigde zorg binnen handbereik is, en dat geeft veel rust. Bovendien heeft men de beschikking over tal van faciliteiten die het leven veraangenamen. Hof van Sliedrecht staat garant voor stijlvol en onbezorgd wonen."

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onderstaande website of bekijk het informatieve magazine over Hof van Sliedrecht, dat deze week bij deze krant gevoegd is.

q www.hofvansliedrecht.nl