• Een deel van het Papendrechts/Alblasserdamse team van Hart voor Hoop.
• Een deel van het Papendrechts/Alblasserdamse team van Hart voor Hoop.

Team 'Hart voor Hoop' doet mee aan Cycle for Hope

Afzien symbool voor weg naar herstel

papendrecht • Het team uit Papendrecht en Alblasserdam heet 'Hart voor Hoop'.Cycle for Hope start op donderdagmiddag 23 juni en zaterdagmiddag 25 juni is de finish.

Wie zitten er in het Papendrechts/Alblasserdamse team?

Deelnemer Willem Goudriaan: "Team Hart voor Hoop bestaat voor een groot deel uit personen uit Alblasserdam en Papendrecht. Verder nog personen uit onder andere Sliedrecht, Dordrecht en Capelle aan den IJssel. Uit Papendrecht komen de fietsers Adriaan Donk, Krijn Donk, Pieter Goudriaan, Willem Goudriaan en Erik de Koning en begeleider Cora Donk."

"Uit Alblasserdam komen de fietsers Henk Tukker en Richard Lagendijk en de begeleiders John Sprong, Stefan Sprong, Rene van der Wal en Joost Remmelink."

Hoe is dit team tot stand gekomen?

"Vorig jaar hebben de meeste ook al meegedaan met Cycle for Hope. Toen met het BVP Cycling Team. Uit dat team wilde het overgrote deel graag nog een keer meedoen. De open plekken zijn door anderen ingevuld. Er zijn er die al vanaf de pioniersrit in 2011 bij deze sponsortocht betrokken zijn. Dat laat dus ook wel zien dat Cycle for Hope een mooi evenement is."

Wanneer is de estafette? Komt die ook nog door de regio?

"Cycle for Hope begint op donderdag 23 juni bij Stichting de Hoop in Dordrecht. Via Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam gaan we richting Rotterdam. En zo naar Den Haag met Katwijk als eindbestemming van de eerste etappe. Op zaterdag 25 juni gaat de 12e en laatste etappe van Kortgene (Zeeland) naar Dordrecht. Het gehele team heeft dan 1200 kilometer gefietst. Een paar teamgenoten zijn van plan om extra etappes te rijden.:

Waarom willen jullie meedoen aan deze estafette?

"Stichting De Hoop verleent zorg aan mensen die verslaafd zijn of psychische problemen hebben. Ze bieden mensen aan de rand van hun bestaan hulp en geven hen hoop. Er zijn naar schatting 2 miljoen verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma's of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. Cycle for Hope is een sponsortocht waarbij zowel fietsers als begeleiders moeten afzien. De tocht gaat dag en nacht door. Weer of geen weer. Weinig rust en in korte tijd veel kilometers wegtrappen. Het is een evenement waarbij je als team een prestatie neerzet. Zonder de begeleiders redden de fietsers het niet. De begeleiders staan halverwege de route om bijvoorbeeld de bidons bij te vullen. Bij elke tussenstop staan ze klaar met eten en rijden ze naar het volgende punt. Het afzien door de deelnemers staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer willen we hen een hart onder de riem steken. Geweldig op dit voor hen te doen. Voor veel van deze projecten ontvangt De Hoop geen overheidssteun. Dankzij Cycle for Hope kunnen we mensen welkom heten in inloophuizen, preventielessen geven op scholen en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen."

Hoe bereiden jullie je voor?

"Iedereen is al een tijd bezig met fietsen. We bouwen het ook op door wisselende afstanden te fietsen. We fietsen gezamenlijk in bijv. de Alblasserwaard of nemen deel aan andere toertochten bijvoorbeeld in Limburg."

Hoe kunnen jullie gesponsord worden?

"Elk bedrag van bedrijven en particulieren is welkom. Wanneer iemand ons team wil sponsoren, kan dat door naar www.cycleforhope.nl/team/hart-voor-hoop te gaan. Via 'Doneer direct' kunnen de gegevens ingevuld worden."

Op de foto staan van links naar rechts: Henk Tukker, Marian Veldman, Pieter Goudriaan, Willem Goudriaan, Krijn Donk, Cora Donk, Richard Lagendijk, Adriaan Donk, Erik de Koning.

q www.cycleforhope.nl