• Bart van den Berg zegeviert in Papendrecht.
• Bart van den Berg zegeviert in Papendrecht. Foto: Richard van Hoek

Wielerzege voor Bart van den Berg

papendrecht • Bart van den Berg had al een mooi palmares als schaatser. Sinds zaterdag prijkt er een wielerzege bij. De Jan van Arckel-renner uit Wijngaarden won de Ronde van Papendrecht.

RC Jan van Arckel maakte er meteen maar een dubbelslag van, want Hoogbloklander Kelvin van den Dool kwam vlak achter Van den Berg als tweede over de meet.

In de finale had het Alblasserwaardse duo 'veteraan' Lex Nederlof (bijna 50!) weten te lossen. Bart van den Berg maakte het vervolgens af in de sprint.

De Ronde van Papendrecht kreeg zaterdagmiddag kleur door een vroege kopgroep van elf man. Daar bleven er in de finale drie en uiteindelijk twee van over.

Zware valpartij

Overigens werd het criterium ontsierd door een zware valpartij in de Sportklasse. In de eindsprint ging het goed mis. Peter van Wijgerden uit Woudrichem was het voornaamste slachtoffer. Voor hem kwam zelfs de traumahelikopter ter plaatse. Van Wijgerden hield aan zijn buiteling onder meer een gebroken oogkas over.

Het parcours van de 63e Ronde van Papendrecht was net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder, met als start en finishlocatie de Constantijn Huygenslaan.

Om 12.15 uur vertrokken de Nieuwelingen van de Constantijn Huygenslaan om 40 kilometer te koersen om de Grote Elsco Drankenhandel. Winnaar werd Wessel Krul uit Enkhuizen. Luuk Vollebregt uit De Lier kwam als tweede over de finish. Dit deed hij voor Jasper Kraaijenbrink uit Abbenbroek, die als derde eindigde in het klassement van de Nieuwelingen..

Sportklasse

Om 13.45 kwam de Sportklasse in actie voor de om de Grote Prijs Maat. Net als bij de nieuwelingen was een mooie koers te aanschouwen, die helaas ontsierd werd door de genoemde valpartij in de laatste bocht van de koers.

Nick Toonen uit Lisse kwam als eerste over de meet. Regiorenner Arje de Waard uit Dordrecht werd tweede en als derde eindige Martijn Harteloh uit Zwijndrecht.

William Westerlaken uit Nieuw-Lekkerland finishte als zesde in de Sportklasse en Henrik Boele uit Bleskensgraaf kwam in deze categorie binnen als zevende.