• Een van de schilderijen van Arie Visser.
• Een van de schilderijen van Arie Visser.

Drie dagen kunst, muziek en cultuur

papendrecht • Er komen van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni tentoonstellingen van wereldberoemde Papendrechtse kunstenaars, de befaamde oud-Papendrechtse filmmaker Guido van de Werve vertoont films, een deel van de collectie Luigies wordt voor de dag gehaald, muziekvereniging Excelsior verzorgt optredens en Papendrechtse singer-songwriters zijn te horen.

Dit gebeurt tijdens het evenement 'Papendrecht Presenteert'. Organisatie hiervan is in handen van de Culturele Raad Papendrecht (CRP). De CRP staat in Papendrecht onder meer bekend om het organiseren van activiteiten zoals het Papendrechts Dictee of de Gedichtenwedstrijd. "We wilden eigenlijk groter uitpakken met niet één activiteit voor één bepaalde doelgroep, maar met een festival dat voor iedere Papendrechter iets te bieden heeft", vervolgt Klein Hofmeijer van de CRP.

Markant onderdeel van het driedaagse evenement is de Visser-expositie. Drie leden van de Papendrechtse familie exposieren. De schilderijen van Arie Visser zijn bijzonder vanwege de naïeve en het Bijbelse thema's die bij hem een belangrijke plaats innemen.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. De Visser-expositie in De Viermaster aan het Van der Palmpad 2 is op vrijdag 10 juni voor publiek te bezichtigen van 15.30 tot 17.00 uur en daarna ook op zaterdag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur en op zondag 12 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Het festival in Theater De Willem duurt zowel op zaterdag 11 juni als op zondag 12 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn werken van Carel Visser, Martin Visser en ook van Arie Visser te zien, evenals werken uit de collectie van de Rietgors.