Meerdaags kunst-, cultuur- en muziekfestival

papendrecht • Een festival met een rijke variatie aan Papendrechtse cultuur, kunst en muziek. Dat biedt 'Papendrecht Presenteert', een meerdaags feest dat gehouden wordt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni.

Er komen tentoonstellingen van wereldberoemde Papendrechtse kunstenaars, de beroemde oud-Papendrechtse filmmaker Guido van de Werve vertonot films, een deel van de collectie Luigies wordt vertoond, muziekvereniging Excelsior verzorgt optredens en Papendrechtse singer-songwriters zijn te horen.

"We hebben nog nooit zo groot uitgepakt. Dat is spannend, maar het is ook zo van 'hè hè, eindelijk komen we heel dicht in de buurt van onze doelstelling", vertelt Guus Klein Hofmeijer van de stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP).

De CRP staat in Papendrecht onder meer bekend om het organiseren van activiteiten zoals het Papendrechts Dictee of de Gedichtenwedstrijd. "We wilden eigenlijk groter uitpakken met niet één activiteit voor één bepaalde doelgroep, maar met een festival dat voor iedere Papendrechter iets te bieden heeft", vervolgt Klein Hofmeijer.

Het overlijden van voormalig Papendrechter en tevens wereldberoemd kunstenaar Karel Visser vorig jaar zette de CRP op dat spoor. In nieuwsblad Klaroen.nl van volgende week (woensdag 1 juni) komt het volledige verhaal over dit evenement.