• Danny Schaap tekent de 1-2 aan.
• Danny Schaap tekent de 1-2 aan. Foto: Teus Admiraal

Aardige uitgangspositie De Zwerver

woudrichem • De 1-2 uitoverwinning van De Zwerver op Woudrichem mocht op zijn minst 'bemazzeld' genoemd worden. Maar daar maalde niemand op bij de Kinderdijkers.

"We zijn er nog niet, maar dit is wel een goede stap", sprak Jan Verveer, de trainer van De Zwerver, dat het tweedeklasserschap nog probeert te redden in de nacompetitie. "Het was promotie/degradatievoetbal met alles er op en eraan. Het was warm, slecht voetbal, twee rare goals van ons en een penalty tegen."

In het begin zag het er zeker nog niet naar uit, dat derdeklasser Woudrichem de eerste wedstrijd in de nacompetitie met verlies van het veld zou gaan tegen tweedeklasser De Zwerver. Na de begintune leek het groen/wit er klaar voor. Een eerste hoekschop leverde echter niets op en een poging van Danny Schaap stuiterde net naast. Bij een poging van Dilles de Vries stond keeper Jordi Lingen op z'n post. Kort na het kwartier draaide De Zwerver de zaken. De Kinderdijkers openden de score na ernstig knoeiwerk achterin bij Woudrichem. De eerste inzet werd nog van de lijn gekopt door Mark van Bavel. De bal kwam echter voor de voeten van Raymond Hol, die wel de 0-1 raak schoot. Even later verzuimde Shagmar Mari de gasten op 0-2 te zetten.

Weer mis

Woudrichem was het duidelijk kwijt. Na ruim dertig minuten ging het weer mis na een vrije trap voor De Zwerver. Tom van der Linden schoof de 0-2 binnen. Die klap kwam Woudrichem voor de rust niet meer te boven.

Na de rust restte Woudrichem niets anders dan vol gas te geven. Binnen vijf minuten hadden ze de aansluitingstreffer te pakken. Scheidsrechter Van de Luitgaarden zag een overtreding van Simon v/d Rhee en deponeerde de bal op de stip. Danny Schaap mikte in twee keer raak voor de 1-2.

Even later liep De Zwerver echter bijna weer uit. De Woudrichemse sluitpost was al omspeeld, maar Nick van Giessen redde nog op de lijn. Ondertussen bleef Woudrichem op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook bijna, maar Schaap mikte op de paal en scheidsrechter Van de Luitgaarden, durfde geen tweede strafschop te geven, nadat Nick Viveen onderuit werd gemaaid.

Gisterenavond speelde De Zwerver de return tegen Woudrichem. Voor het wedstrijdverslag: www.regio-voetbal.nl