• De Alblas houdt nog perspectief op promotie.
• De Alblas houdt nog perspectief op promotie. Foto: Rick den Besten

0-1 thuisverlies tegen Sleeuwijk biedt nog mogelijkheden in return

De Alblas is nog niet kansloos

oud-alblas • "We hadden een remise verdiend", vond De Alblas-trainer Michel de Raad na het armetierige duel op het keiharde hoofdveld van sportpark Souburgh. "Qua kansenverhouding ging het gelijk op."

Puur gebaseerd op deze statistieken had De Raad gelijk, maar je mocht ook concluderen dat De Alblas er met 0-1 genadig afkwam. Sleeuwijk verzuimde na de 0-1 (een tegendraadse kopgoal van Cor Jan Slinger op een vanaf rechts perfect gegeven voorzet van Remco Viveen) de wedstrijd definitief in het slot te schieten. Jeffrey Molhoek (op slag van rust en direct na de pauze) toonde zich twee keer te onrustig om in ideale positie doeltreffend af te drukken. De 0-2 had ook kunnen vallen bij een terugkopbal van De Alblas-verdediger Kevin Haverkamp. De paal bracht redding voor de thuisclub. Dat De Alblas teleurstellend en onsamenhangend voor de dag kwam, mocht niet los gezien worden van de personele problemen waarmee de club worstelde. Middenveldmotor Kevin Dijk was afwezig vanwege een vistrip in Denemarken, Rafael de Vries vond een korte vakantie in Nederland belangrijker dan de partij tegen Sleeuwijk en spits Chris Koremans moest op het allerlaatste moment ingevlogen worden vanuit Noorwegen,alwaar ook hij samen met zijn broer Remco aan het hengelen was. Koremans arriveerde in Oud-Alblas toen het duel met Sleeuwijk al begonnen was en kwam in de 32e minuut als vervanger voor gelegenheidsspits Dion Warner in het veld. De Alblas kon de impuls goed gebruiken, want het liep het eerste half uur als een kip zonder kop te voetballen. Overigens veranderde daar niet veel aan met de inbreng van Chris Koremans. De geslepen aanvaller kreeg nauwelijks een bespeelbare bal. Toch prees Michel de Raad zijn spits. "Hij wilde per se van de partij zijn vandaag en heeft zijn verblijf in Noorwegen voor ons eerder afgebroken. Dat verdient respect."

Na de pauze was De Alblas iets minder slecht dan in akte 1. Remco van der Giessen, Remco van der Burgh en Job van Vliet. Ook Sleeuwijk had in deze fase kunnen en moeten scoren Een hard schot van Johnny Schouten belandde evenwel op de linkerpaal. En zo bleef het 0-1, tot lichte teleurstelling van Sleeuwijk-trainer Philip den Haan. "Met wat meer slimheid en rust hadden we dit nacompetitietweeluik vandaag al kunnen beslissen", oordeelde hij terecht. "Ik probeerde wat meer overleg in het spel te krijgen door van twee naar drie spitsen over te schakelen, maar echt werken deed dat niet. Daarom sta ik hier toch enigszins met gemengde gevoelens: blij met de overwinning, wat ontevreden over onze koelbloedigheid." Den Haan's collega Michel de Raad mocht vaststellen dat De Alblas nog kans maakt op een happy end in de return. "Er is nog niets verloren. Dinsdag hebben we in ieder geval de hele wedstrijd de beschikking over Chris Koremans en hoop ik dat zijn broer Remco ook een deel van het duel inzetbaar is. Nee, Kevin Dijk zal ook dan ontbreken. Die is nog op vakantie."

De uitslag van Sleeuwijk-De Alblas was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Kijk daarvoor op
www.regio-voetbal.nl

Jan Timmer