Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Camperpark 'voorziet in behoefte'

alblasserdam • Met Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam heeft de streek er een voorziening bij die voorziet in 'een enorme behoefte'.

Dat onderstreepten de wethouders Arjan Kraijo van Alblasserdam en Fatih Özdere van Molenwaard vrijdag eensgezind bij de officiële opening. "Voordat Camperpark Kinderdijk openging stonden eigenaars van campers bij wijze van spreken al te dringen om hier te mogen overnachten. Het aantal toeristen dat naar Kinderdijk komt groeit sterk. In 2011 waren er 120.000 betalende bezoekers, in 2015 225.000. Dat is prachtig, maar zorgt tegelijkertijd voor parkeerproblemen, zeker voor campers.Dit is een prachtig initiatief wat in een enorme behoefte voorziet."

Ondernemer Kees van Vuren hoort het allemaal glimlachend aan. Op het terrein in het centrum van Alblasserdam biedt hij ruimte aan in totaal 44 campers. "We zijn al even open en hebben een goede start gemaakt. Ik hoop dat meer ondernemers zullen volgen om een leefbaar klimaat te realiseren." Om de toenemende toeristenstroom te reguleren werken Alblasserdam, Molenwaard en de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk intensief samen. Zo hebben ze onder andere een Visitor Management Plan opgesteld. Het realiseren van parkeerplaatsen voor bezoekers aan Kinderdijk op Haven-Zuid is een van de maatregelen uit dit plan.

De afgelopen jaren is het aantal campers dat gebruikt maakt van een overnachting in Alblasserdam sterk gegroeid naar 1700 overnachtingen in 2015. De veertien plekken die beschikbaar waren aan de zijde bij Landvast, bleken vaak niet voldoende om aan de vraag te voldoen.