• Excelsior Papendrecht brengt klassiek en pop samen tijdens de Proms.
• Excelsior Papendrecht brengt klassiek en pop samen tijdens de Proms. Foto:

Papendrecht Proms thuis in De Willem

papendrecht • Op zaterdagavond 4 juni is theater De Willem het decor voor de Papendrechtse Proms. Excelsior Papendrecht gaat er een prachtige avond van maken vol muziek en met drie muzikale gasten.

Het orkest speelt onder leiding van dirigent Ruud Welle klassieke en populaire muziek. Het publiek mag rekenen op herkenbare covers, gespeeld door het orkest al dan niet in samenwerking met de solisten. Gastoptredens zijn van de Willem van de Graafband, Herman van Veen's violiste en achtergrondzangeres Jannemien Cnossen en singer-songwriter Francesco Daniel. Dankzij de deelname aan een talentenjacht in Papendrecht doet de 20-jarige Francesco mee aan twee musicals, heeft hij met de zanggroep Sing4 opgetreden tijdens het Kidsfestival in Sarajevo en heeft hij nu zijn eerste EP. Excelsior-ambassadeur Ad Tromp verheugt zich op de avond en hoopt dat alle 530 plaatsen van het theater vol zitten."Deze pure Papendrecht Promotie moet een blijvertje worden op de culturele activiteiten agenda in Papendrecht met de Willem als thuisbasis."

De proms sluiten het theaterseizoen 2015/2016 af en worden gehouden in samenwerking met Culturele Raad Papendrecht (CRP). Het zijn de derde proms, maar voor de eerste keer in De Willem. Voor Excelsior zijn de proms belangrijk. De vereniging timmert keihard aan de weg om jonge muzikanten op te leiden en wil haar verenigingsgebouw verbeteren. Daarnaast heeft de vereniging bij de gemeente aangeklopt voor financiële ondersteuning voor evenementen als de Proms. Met de proms wil de vereniging cultureel Papendrecht op de kaart zetten.

Het concert op 4 juni begint om 20:15 uur in De Willem. Entree: 7,50 euro.