• Het burgerjaarverslag daalde per drone neer op het voetbalveld.
• Het burgerjaarverslag daalde per drone neer op het voetbalveld.

Papendrecht presenteert verslagen

papendrecht • De gemeente Papendrecht liet het burgerjaarverslag vorige week met een drone neerdalen op het voetbalveld van vv Papendrecht.

Burgemeester Kees de Bruin presenteerde het Burgerjaarverslag en Jeugdjaarverslag aan inwoners en ondernemers en zei daarbij: "Papendrecht kan trots zijn op wat we hebben bereikt."

In 2002 maakte de gemeente Papen-drecht samen met bewoners een toekomstvisie gericht op 2015, het jaar waar dit Burgerjaarverslag verantwoording over aflegt. Daarom blikt het Burgerjaarverslag niet alleen terug op de geboekte resultaten in 2015, maar ook wat er van de wensen van inwoners en ondernemers uit 2002 is terechtgekomen.

Toekomst

Hoe ziet Papendrecht er in 2015 uit? Dat was in 2002 de hamvraag voor mensen die meewerkten aan de Toekomstvisie 2015. Wensen en suggesties van bewoners waren er in overvloed. Van een skatepark tot een plek om te vissen; van een bruisend centrum tot voldoende groen; van voldoende winkelaanbod tot plekken om te spelen of te sporten. Mensen die in de Toekomstvisie van toen aan het woord kwamen, zijn opnieuw benaderd. Zo zegt Ad van den Berg, in 2002 coach van een voetbalteam van VV Drechtstreek in het Burgerjaarverslag 2015: "Ik nam de Toekomstvisie laatst nog eens door, dan zie je dat Papendrecht veel voor elkaar heeft gekregen."
In het Jeugdjaarverslag blikt Louise Schalkwijk juist dertien jaar vooruit: op het jaar 2028. Schalkwijk begon in 2015 haar eigen winkel en bakkerij LOES aan het Oude Veer. De verslagen zijn te vinden op: www.papendrecht.nl/actueel.