• Ad Bakker aan het werk in Alblasserdam.
• Ad Bakker aan het werk in Alblasserdam. Foto: Marijke Verhoef

Alblasserdam in pentekeningen

alblasserdam • Wie is die man in die scootmobiel en wat is hij toch aan het tekenen? Dat heeft menig Alblasserdam zich wellicht afgevraagd. Het is Ad Bakker. Eind augustus presenteert hij zijn boek over Alblasserdam.

Het boek krijgt de naam 'Alblasserdam, een dijk van een dorp'. De 79-jarige Dordtenaar heeft de afgelopen maanden door het dijkdorp gezworven en met de pen vastgelegd wat zijn ogen streelde. Stadsgezichten, vergezeld met gedichten, verhalen en nadenkende teksten. Geïnspireerd op de ontmoetingen tijdens het tekenen, want Ad maakt al tekenend graag een praatje met de voorbijgangers. Iedere tekening is van begin tot eind op locatie gemaakt, dat is hoe Ad graag werkt. Het boek gaat over het verleden en de huidige tijd en ook de vroegere scheepswerven komen aan bod.

Voor Ad wordt dit zijn veertiende boek met pentekeningen. Eerder waren onder andere Dordrecht en Zwijndrecht aan de beurt. Sinds hij door een ongeval op zijn 35e invalide is geworden, legt hij zich toe op de teken- en dichtkunst. "Door te tekenen en schilderen ontdek ik mijzelf", zegt hij daarover. Hij geniet van zijn zwerftochten met pen en papier en de vele ontdekkingen onderweg. Alblasserdam heeft hem verrast. "Het dorp is heel groot geworden. De mensen hier zitten niet stil, het is volop in beweging. Het is voor mij echt een dijk van een dorp."

Ad presenteert zijn boek 27 augustus bij de Hema te Alblasserdam. Het boek is ook te bestellen via 06-29193597, adbakkerkunst@hotmail.com of onderstaande website. Het boek telt 300 pagina's en kost 19,50 euro.

q www.adbakkerkunst.nl