Met 42 kilometer te hard over de N480

nieuw-lekkerland • De politie deelde zondag weer tientallen boetes uit aan bestuurders die te hard reden in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Een 59-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland overschreed de maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur op de N480 tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk met 42 kilometer. Een 29-jarige bestuursters uit Groot-Ammers reed daar 120 kilometer per uur en een 48-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland tikte de 119 kilometer per uur aan.

Op datzelfde traject werden vorige week woensdag ook al bekeuringen uitgedeeld. In één uur tijd gingen toen 26 bestuurders op de bon omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was toen 119 kilometer per uur. Tijdens een controle op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, waar een 30 kilometerzone is, bedroeg woensdag de hoogst gemeten snelheid 54 kilometer per uur.

Zondag werd er ook gecontroleerd op de N214 tussen Oud-Alblas en Meerkerk. Hier is tachtig de limiet, maar de hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur. De politie controleerde ook op de N216 tussen Groot-Ammers en Schelluinen, op de N482 tussen Bleskensgraaf en Sliedrecht, op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam en op de Spijksedijk te Gorinchem. In totaal werden in de hele regio 47 bestuurders bekeurd voor te hard rijden en vijf voor andere overtredingen, zoals een onleesbare kentekenplaat.