• Imad Alsayed leerde in Egypte shoarma maken.
• Imad Alsayed leerde in Egypte shoarma maken. Foto: Anne Marie Hoekstra

Kruidige gerechten bij Sphinx

nieuw-lekkerland • "Als je echt shoarma wilt eten, moet je bij een Egyptenaar zijn", zegt Imad Zaki. Hij opende in december Grillroom
Sphinx in Nieuw-Lekkerland.

Zaki leerde in geboorteland Egypte hoe hij shoarma moet maken. "Later heb ik in Amsterdam nog meer ervaring opgedaan." Hij werkte in diverse steden en had in Gorinchem een eigen zaak. "Sinds de invoering van het rookverbod aten mensen liever thuis. Daarom ben ik naar Nieuw-Lekkerland gekomen. Klanten kunnen eten afhalen of thuis laten bezorgen, maar ze hebben ook de mogelijkheid om in mijn restaurant te eten."

Minder vet

De shoarma van Sphinx is minder vet dan in veel andere horeca-gelegenheden, zegt Zaki. "Ik serveer een mix van rundvlees, kalkoen en lamsvlees. Dat is 70 procent minder vet dan varkensvlees. De kruiden? Dat is een geheim recept. Ze komen uit het buitenland. En wist je dat Jamie Oliver zijn recept voor spareribs van Egyptenaren heeft gekregen?"

Ook klanten die van pizza's houden kunnen bij Sphinx terecht. "Onze pizza's zijn echt Italiaans, met een goede bodem. Geen bodem die zo dik is als een Turks brood." Op de kaart staan verder onder andere diverse schotels, waaronder shaslick, saté, gyros, falafel. Natuurlijk ontbreken ook diverse soorten döner en kapsalon niet en is er durum, pasta en pide. Daarnaast serveert Sphinx salades en patat.

Inwoners van Nieuw-Lekkerland kunnen een bestelling van meer dan 10 euro gratis laten thuisbezorgen. Buiten het Lekdorp betalen klanten 2,50 euro bezorgkosten. Het bezorggebied is: Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Streefkerk, Kinderdijk, Oud-Alblas, Ottoland, Groot-Ammers, Molenaarsgraaf, Brandwijk en Nieuwpoort. In de dorpen buiten Nieuw-Lekkerland is het minimale bedrag voor een bezorging 15 euro.

De openings- en bezorgtijden zijn: dinsdag tot en met donderdag van 16.00 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur en zondag van 16.00 tot 21.00 uur.

q www.grillroomsphinx-nieuw-lekkerland.nl