Streefkerk eindigt met glimlach, VVAC baalt

streefkerk • Lachende gezichten bij Streefkerk na afloop van de streekderby met VVAC. "Omdat het lekker is om je laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 6-2 te winnen", stelde trainer Maarten van Gastelen tevreden vast.

Zijn Ottolandse collega Ton Heijstek verkeerde in een ietwat andere stemming. "Voor rust was het een afgang", kwalificeerde hij het lusteloze spel van zijn ploeg in de eerste 45 minuten. "Natuurlijk, het was een wedstrijd die nergens meer over ging, maar er stond wél flink wat publiek langs de kant en je doet toch aan sport om je met je tegenstander te meten. Ik zag daar niets van terug. Het resultaat was pijnlijk: met 4-0 achter aan de thee."

Streefkerk speelde in het eerste bedrijf lekker combinatievoetbal en toonde zich - anders dan in de voorbije weken - uiterst productief met goals van Jaro Lieuwen (2x), Martin de Jong en Derrick Verheij. Na de pauze namen de Strevelanders wat gas terug en liepen ze door goals van opnieuw Martin de Jong en Robert van Herk door naar de 6-2 eindstand. De goals voor VVAC werden gescoord door Sijmen Stuy (hij speelde zijn laatste wedstrijd voor VVAC 1) en de veelbelovende jonge spits Bob Oosterhout.


Streefkerk besloot de competitie in de derde klasse C op een bevredigende achtste plaats. VVAC vinden we twee posities lager terug. "Voor het mooie is dat te laag", vond trainer Ton Heijstek. "Met dit potentieel aan spelers hadden we vijfde kunnen worden." Maarten van Gastelen ziet Streefkerk's middenmootklassering als een prima entree in de derde klasse. "We hebben het alles bij elkaar prima gedaan."