Kozakken Boys wint de EM Cup.
Kozakken Boys wint de EM Cup. Foto: Jeroen de Bruin

Kozakken Boys wint EM Cup

schelluinen • Kozakken Boys is de eerste winnaar van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. De Werkendamse topklasser was in een zinderende finale voor ongeveer 800 toeschouwers in Schelluinen pas na strafschoppen te sterk voor hoofdklasser LRC. Na 120 minuten stond het 1-1 en pas na liefst 28 (!) strafschoppen hadden 'de Boys' de titel binnen.

Daarmee voegde Kozakken Boys weer een beker toe aan hun laatste jaren toch al groeiende prijzenkast en won het ook nog een cheque ter waarde van 5000 euro voor een trainingskamp. EM Kantoorsystemen en Trainingskampen.nl zijn de hoofdsponsors van het door nieuwsblad Het Kontakt en Regio-Voetbal opgezette toernooi.

LRC greep maar net naast de zege en bleef met een zure smaak achter. In de strafschoppenserie had Mounir el Ouazizi LRC de beker kunnen bezorgen, maar hij miste op het 'moment supreme'. De verhoudingen in het veld waren duidelijk. Favoriet Kozakken Boys beschikte over meer voetballende kwaliteiten, maar LRC compenseerde dat met inzet, energie en discipline. De Leerdammers gingen met een 0-1 voorsprong rusten en daar viel weinig op af te dingen. De treffer kwam na een halfuur van de voet van Rogier Gerritsen. Na rust draaide Kozakken Boys de duimschroeven aan. In een bij vlagen stevige wedstrijd kwam LRC onder druk te staan. Doelman Giordano van der Pol ontpopte zich echter tot man van de wedstrijd. Vooral zijn redding op een vrije trap van specialist Bryan Jongeneel was fenomenaal. De 1-1 halverwege de tweede helft kwam echter niet uit de lucht vallen. Medhanie Habtemariam kopte een voorzet van Everton Pires Tavares binnen.