• De Raad verwacht interessante duels tegen Sleeuwijk.
• De Raad verwacht interessante duels tegen Sleeuwijk.

De Alblas heeft zin in 'toetje'

oud-alblas • Komende zaterdag mag De Alblas eindelijk 'los' in nacompetitieverband. Dat gaat gebeuren in een dubbele wedstrijd tegen Sleeuwijk.

"Een mooie, gelijkwaardige tegenstander", zegt De Alblas-trainer Michel de Raad. "We hebben ze twee keer bekeken dit seizoen en ontmoetten Woudrichem in een vriendschappelijke partij. Het worden twee interessante duels." De eerste van dat tweeluik wordt zaterdag 21 mei afgewerkt op sportpark Souburgh, de thuishaven van De Alblas. Dinsdag volgt de return.

De Raad benutte het laatste reguliere competitieduel van zaterdag uit bij Asperen om spelers die qua kaartenlast op scherp staan rust te gunnen. Dat betekende dat Chris Koremans, Thomas Huizenga, Remco van der Burgh en Dennis Eldik vanaf de kant mochten toekijken hoe hun ploeggenoten op 1-1 finishten in een vrij lauw duel waaraan ook Asperen - dat nacompetitie gaat spelen om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen- weinig belang toekende. De enige Oud-Alblasser treffer werd geproduceerd door Marco van Vuuren (0-1 na zestig minuten).

Smet

Enige smet op de partij was het uitvallen van Alex Barnhoorn, die door zijn knie ging. De Raad: "Ik vrees dat hij niet inzetbaar zal zijn tegen Sleeuwijk." Remco Koremans, die in Asperen een half uur meedeed, lijkt wel op tijd fit voor een hele wedstrijd. Voor back Walter Heijkoop komt het duel nog te vroeg en achter de naam van Jeffrey Gelderblom staat eveneens een vraagteken. "De komende dagen zal er meer duidelijk worden", aldus De Raad. "We gaan het zien. Eén ding is zeker: we hebben veel zin in dit 'toetje'."