• De delegatie van Woord en Daad en Alie Vink.
• De delegatie van Woord en Daad en Alie Vink. Foto: Geurt Mouthaan

Beeldje voor Alie Vink

oud-alblas • Alie Vink (79) uit Oud-Alblas kreeg vrijdag van Woord en Daad-directeur Rina Molenaar een beeldje. Al 25 jaar is de inwoonster van Oud-Alblas actief als vrijwilliger voor deze christelijke hulporganisatie.

Vanuit haar woning aan het Westeinde runt ze al jaren een eigen winkel, waar ze allerlei handwerkproducten verkoopt en ook op maat maakt. Vooral de windlichtjes met een omhulsel waarop een naam is geplaatst zijn zeer populair. Ook via diverse acties, zoals een jaarlijkse huis-aan-huisverkoop van hortensia's, haalde ze al vele euro's binnen voor Woord en Daad.

Vrijdagochtend kwam een delegatie van de afdeling Lek en Graafstroom van Woord en Daad langs, evenals Rina Molenaar, mede-directeur van Woord en Daad. Zij overhandigden haar een grote bos bloemen en een beeldje. "Mevrouw Vink is echt een gouden vrijwilliger. Het is iemand tegen wie je geen nee kunt zeggen", vertelt Rina Molenaar. "Er zijn wel meer winkels van Woord en Daad, maar een winkel zoals die van mevrouw Vink, die is heel bijzonder. Ze heeft gouden handen; wat mensen willen, dat kan ze maken. Het is echt uniek zoals zij zich inzet voor onze organisatie."

Alie Vink zelf hoort het glimlachend aan, maar wil eigenlijk van geen prijzende woorden weten. "Alle dank is voor Hem. Ik voel me zo rijk gezegend dat ik altijd de kracht en gezondheid heb gekregen om dit werk te mogen doen. Ik heb zoveel van de Heere gekregen om voor te danken; daar wil ik van uitdelen. Het is heerlijk dat ik via Woord en Daad zoveel mensen die het veel moeilijker hebben dan wij kan helpen."

Dat ze zich voor juist dit goede doel in zou gaan zetten, kwam min of meer bij toeval tot stand. "In Papendrecht, waar we eerst woonden, stond ik al op de rommelmarkt om daar spullen te verkopen. Toen we in Oud-Alblas kwamen wonen, vroeg overbuurvrouw Ineke Damsteegt of ik niet hier op de markt wilde gaan staan. Dat heb ik gedaan, met kleertjes, handwerken en andere leuke dingetjes. Een deel van de opbrengst van de rommelmarkt ging toen naar Woord en Daad. Dat vond ik zo leuk, dat ik besloten heb dat te blijven doen."

Geurt Mouthaan