• Er rijden bijzondere trucks mee op 21 mei.
• Er rijden bijzondere trucks mee op 21 mei.

Lions houden 14e Truckerstocht

papendrecht • De Alblasserwaard staat zaterdag 21 mei in het teken van de Truckerstocht.

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement van Lions Club Alblasserwaard Souburgh waarmee circa 100 verstandelijk beperkten een geweldige dag beleven. Dit jaar zullen ruim 85 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de Alblasserwaard. Uniek dit jaar is de aanwezigheid van een tweetal trucks van het ministerie van Defensie. Ook dit jaar zal de truckerstocht volledig CO2 gecompenseerd worden door het planten van bomen.

Het startschot voor de veertiende truckerstocht wordt om 10:45 uur gegeven op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur), via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur). Vervolgens gaat de stoet naar Hardinxveld-Giessendam en dan via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Na een lunch in het Ooievaarsdorp (aankomsttijd 12.30 uur) gaan ze over de Lekdijk via Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish om 14:45 uur bij Maat.


De meeropbrengsten worden dit jaar ter beschikking gesteld aan enerzijds de Stichting Roparun de stichting 'de Blomhoeve', een woon- en dagbestedingsvoorziening in Alblasserdam.