PKC/SWKGroep wint in Driebergen

papendrecht • PKC/SWKGroep heeft zaterdag redelijk eenvoudig de uitwedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl gewonnen. Het werd 16-28 in Driebergen.

De Papendrechtse korfballers speelden zaterdag hun eerste van drie uitwedstrijden in het tweede deel van de veldcompetitie. In de herfstcompetitie, het eerste deel van de veldcompetitie, speelde PKC/SWKGroep drie keer thuis en twee keer uit, dus nu is dat omgekeerd.

Koud en guur

Na de relatief eenvoudige overwinning vorige week, mocht PKC nu aantreden tegen Dalto/BNApp.nl in Driebergen. Het was koud en guur langs de lijn op het sportpark in Driebergen, waar de twee eerste selecties hun wedstrijd speelden. Het tweede team stelde de twee punten als eerste veilig door een 20-26 overwinning.

Veilige marge

Ook het eerste team heeft het zaterdag nooit echt moeilijk gekregen tegen Dalto. Met een ruststand van 8-16 had PKC 1, waar Danny, Lara, Nadhie en Suzanne ontbraken, al een veilige marge. Deze voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar. De eindstand van 16-28 zorgde er voor dat ook het vlaggenschip de punten mee kon nemen naar Papendrecht.

PKC heeft zich dankzij deze zege en het onverwachte verlies van Koog Zaandijk tegen OVVO genesteld op de tweede plaats in de ranglijst. TOP/Quoratio staat eerste. Deze ploeg is pas op 28 mei de tegenstander van PKC. Dat is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.