• Drechtstreek en Streefkerk speelden zaterdag gelijk.
• Drechtstreek en Streefkerk speelden zaterdag gelijk. Foto: Richard van Hoek

Vrede met puntendeling

papendrecht • Drechtstreek - Streefkerk eindigde zoals de wedstrijd begon: in 0-0. Een uitslag waar beide ploegen vrede mee hadden.

"Ik ben sowieso blij dat we ons definitief in veiligheid hebben gespeeld", vond Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen. "Hoe anders zag het er na zeven wedstrijden uit. We hadden toen slechts twee punten gesprokkeld, moesten duidelijk wennen aan de derde klasse."

"Als je daarna ziet hoe we ons hersteld hebben en hebben laten zien dat we duidelijk derdeklassewaardig zijn, dan kan ik alleen maar trots zijn op mijn jongens."

Voor thuisclub Drechtstreek betekende de 0-0 dat men zijn nacompetitieplannen terzijde kan schuiven. Alleen als Heukelum de resterende twee duels verliest en de Papendrechters zelf twee keer winnen, is kwalificatie voor het toetje binnen. Geen mens op sportpark Oostpolder die daar nog in geloofd aan het eind van een loodzwaar seizoen waarin men 'onderweg' het plotseling overlijden van hoofdtrainer Bill Tukker te verwerken kreeg. Dat de blauwwitten alsnog in de subtop van de derde klasse C gaan eindigen, mag gezien de omstandigheden een keurige prestatie worden genoemd.

Tegen het met vier A-junioren aantredende Streefkerk vielen weinig scoringskansen te noteren voor de thuisclub. Alleen Martijn de Jong was écht dichtbij een treffer. Streefkerk raakte twee keer het aluminium. "Deze 0-0 is de terechte uitslag", bezag Van Gastelen de wedstrijd na afloop. "Voor ons geen slecht resultaat in een uitwedstrijd tegen Drechtstreek."