• Miranda Kunst voor haar winkel in Alblasserdam.
• Miranda Kunst voor haar winkel in Alblasserdam. Foto: Geurt Mouthaan

Lekker snuffelen bij Mi's Brocante

alblasserdam • Elke keer als je terugkomt in Mi's Brocante zie je weer nieuwe spullen. Die reactie hoort eigenaresse Miranda Kunst vaak van klanten, die een bezoek brengen aan haar nieuwe winkel aan de achterzijde van de Plantageweg 18 in Alblasserdam.

Vreemd is die opmerking niet. De vierkante meters van Mi's Brocante zijn optimaal benut. Overal staan brocante spulletjes, samen met nieuwe woonaccessoires. Er is meer dan genoeg gelegenheid om op je gemak tussen de honderden artikelen te snuffelen. "Ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel het er precies zijn", lacht Miranda.

De inwoonster van Nieuw-Lekkerland - ze woonde overigens ook tien jaar in Alblasserdam - hield al enkele jaren samen met haar vriendin party's, waarbij ze woonaccessoires verkochten. Daarnaast was Miranda vaste klant bij de winkel die eerder gevestigd was op de locatie van Mi's Brocante. "De eigenaar wilde ermee ophouden en vroeg mij of ik de zaak over wilde nemen. Dat vond ik wel spannend, maar mijn man zei: 'Zo'n kans krijg je maar één keer.'"

Het was een sprong in het diepe die Miranda waagde, maar nu de winkel enkele maanden open is, weet ze zeker dat er geen spijt van heeft. Met merkbaar enthousiasme vertelt ze over de spulletjes die ze verkoopt én over de contacten met de klanten. "Sommigen komen elke week even langs; niet voor niets, want ik zorg ervoor dat er wekelijks nieuwe artikelen zijn. En ik ben blij met de hulp die ik krijg van zowel mijn man, mijn vriendin en de vorige eigenaar."

De indeling van Mi's Brocante nodigt uit om even te 'shoppen'; doordat de ruimte achter de winkel ook gebruikt wordt, kun je rondlopen. En werkelijk elke centimeter is benut om er spulletjes uit te stallen. "Daarnaast maak ik gebruik van de ruimte voor de winkel. Het zorgt ervoor dat je niet lang naar Mi's Brocante hoeft te zoeken. Ook heb ik bovenaan de dijk borden neergezet om klanten de weg te wijzen."

Openingstijden

De openingstijden van Mi's Brocante zijn: donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 06-34932273.