• Eigenaren Lisanne en Remco Addink van Verdraaid-Goed.
• Eigenaren Lisanne en Remco Addink van Verdraaid-Goed. Foto: Lisanne Addink

VerdraaidGoed in duurzame top-100

nieuw-lekkerland • Het Nieuw-Lekkerlandse bedrijf VedraaidGoed verwierf afgelopen vrijdag een plek in de top-100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. Op deze lijst staan inspirerende personen en bedrijfsinitiatieven omtrent duurzaamheid.

Eigenaren Lisanne en Remco Addink willen met VerdraaidGoed laten zien dat je designproducten kunt maken met restmaterialen, zonder dat er nieuwe materialen voor nodig zijn. Zo hebben ze al zo'n 30.000 artikelen gemaakt van afgedankte vertrektijdenborden van de NS en maken ze tassen van etalagedoek van WE-fashion. Lisanne: "Met deze uitverkiezing zijn we heel blij. Het is een stukje waardering en erkenning voor de doelen waar we ons voor inzetten. Afgelopen jaar waren we ook al genomineerd voor dé Trouw Duurzame top-100, maar stonden we er uiteindelijk niet op. Nu dus wel in de jongerenlijst. We zijn dus op de goede weg. Ons doel is om volgend jaar ook in de Trouw-ranking voor te komen", is ze ambitieus.

In het kader van duurzaamheid laten Lisanne en Remco alle producten maken in sociale werkplaatsen in Nederland. Zo worden lange reisafstanden voorkomen. "Dat kan een van de redenen zijn voor onze nominatie, maar we hebben geen juryrapport ontvangen." Uit de top-100 komt geen uiteindelijke winnaar meer voort. "Wat wel grappig is, is dat we op dit moment vooral landelijk bekend zijn, terwijl we in de regio nog aan naamsbekendheid willen winnen. Onze plek in de lijst biedt de jonge generatie een podium en een actief netwerk om de positieve impact te vergroten."

Bedrijvig

VerdraaidGoed werkt onder andere via het magazine Bedrijvig aan haar bekendheid in de regio. In iedere editie van dit magazine, dat een uitgave is van Het Kontakt Edities, neemt VerdraaidGoed een onderneming onder de loep. Tijdens de scan bekijkt VerdraaidGoed welke reststromen van de onderneming nog beter benut kunnen worden. Dankzij de creatieve blik van de mensen van VerdraaidGoed ontstaan vaak verrassende productideeën.

In de eerste uitgave van de Upcycle-rubriek nam VerdraaidGoed een kijkje bij Korenet in Groot-Ammers. Wat blijkt? Van de honderden kapotte wasmachines die er jaarlijks bij Korenet binnen komen, kunnen de deuren worden omgetoverd tot schalen.

De koffiedik die bij Korenet binnen komt, kan door VerdraaidGoed in de toekomst omgezet worden tot bijvoorbeeld dienbladen. Bedrijven die mee willen doen met de Upcycle-rubriek in Bedrijvig kunnen zich aanmelden via c.timmer@hetkontakt.nl.

q www.verdraaidgoed.nl