• Burgemeester De Bruin heeft Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan zeven gedecoreerden.
• Burgemeester De Bruin heeft Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan zeven gedecoreerden. Foto: Richard van Hoek

Burgemeester benoemt Leden in de Orde van Oranje-Nassau

Zeven lintjes in Papendrecht

papendrecht • In een overvol Theater De Willem heeft burgemeester De Bruin dinsdagochtend de Koninklijke Onderscheidingen opgespeld bij Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij. Het gaat om zeven benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Abraham Blom is sinds 1993 bestuurslid van voetbalvereniging Papendrecht en sinds 2004 voorzitter. Hij is van onschatbare waarde voor de club. Zo slaagde hij erin bijna ieder lid mee te krijgen in het gecompliceerde proces rond prestatief voetbal op zondag. Hij wist de meningen en stromingen in de vereniging op waarde te kunnen schatten. Eerder mocht de heer Blom van de KNVB de Zilveren Speld in ontvangst nemen.

Pieternella Janssen-Stehouwer is vanaf 1982 gediplomeerd en actief EHBO-er en startte in 1987 als docent/examinatrice EHBO op lagere scholen in Papendrecht. De afgelopen 24 jaar zette ze zich in als vrijwilliger bij de dagbehandeling van het Albert Schweitzerziekenhuis. Daarnaast is ze al jaren vrijwilligster bij de diaconie van de Hervormde Gemeente Bethlehemkerk.

Gerdina Ouwehand-Van der Harst ontplooide tussen 1980 en 2014 activiteiten als bestuurslid, secretaris en voorzitter van de afdeling PvdA. Als actief lid van de Rotary Kinderdijk zet ze zich in voor diverse fundraisingsprojecten voor goede doelen en als organisator van het Groot Dictee, de ouderendag en de dikke-pret-dag voor jongeren die minder goed mee kunnen komen in het onderwijs. Mw. Ouwehand-Van der Harst is oprichter van een boekenclub. Sinds 2014 is ze vicevoorzitter van PsyZorg Drechtsteden Hoekse Waard Coöperatie U.A. en betrokken bij het beleidsplan jeugdhulp dat door 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid is vastgesteld.

Adriaan Scheepbouwer bezocht als ouderling van de kerkenraad Hervormde Gemeente Papendrecht - wijk West - wekelijks gemeenteleden. Hij had zitting in diverse overlegorganen. Ook zette hij zich tijdens vakantieweken in voor mensen met een lichamelijke handicap of beperking. Sinds 2010 is hij actief als bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV). Daarnaast was hij ruim 29 jaar in dienst bij de brandweer Papendrecht.

Janneke Teeuw-Boele verricht sinds 1981 vele activiteiten voor de Hervormde Kerk. Ze gaf leiding aan het jeugdwerk in Groenekan, deed bezoekwerk voor Hervormd Moordrecht en heeft van 1999 tot 2005 het praesidiaat van de Vrouwenvereniging in de gemeente Veenendaal overgenomen. In 2005 ging zij leiding geven aan een werkgroep die gemeenteleden met lichamelijk beperkingen bij elkaar brengt. Daarnaast is zij betrokken bij ontmoetingen voor gemeenteleden en anderen die buiten het arbeidsproces staan. Sinds 2006 geeft ze leiding aan vrouwenvereniging 'Leid mij in Uw waarheid'.

Herman Vermeulen verricht sinds 1965 verschillende activiteiten voor voetbalvereniging Papendrecht. Zo was hij bestuurslid en vertegenwoordiger van de zaterdagafdeling, verzorgde en begeleidde hij elftallen bij uit- en thuiswedstrijden, richtte hij de soos voor oud-leden op, creëerde hij een plek om te kaarten, sjoelen, biljarten of gezellig te praten over voetbal en beheert hij al jaren de administratie van de kantine. Hij verricht verschillende hand- en spandiensten voor Oud Papendrecht.

Willem Versteeg was ruim veertig jaar werkzaam in het basisonderwijs en daarnaast onder meer actief als presentator van het Koningin Wilhelmina Fonds Gala en als voorzitter van Muziekvereniging Excelsior. Na brand in het clubhuis loodste hij de vereniging door een zware periode. Hij is voorzitter van stichting. De Zonnebloem en vicevoorzitter van het Oranje Comité Papendrecht. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Camping Warnsborn te Arnhem. Sinds zijn pensionering geeft hij rekenlessen aan onderbouwleerlingen en bijlessen op het Willem de Zwijger College.